martins

Okt. 11., 2022 | 11:40 am
No:: martins

Manuprāt, visa tā statistika, vismaz, kas attiecas uz LELB, tad info tiek iegūts no draudzēm paredzētā iekšējā portāla, kurā draudzes ievada datus, bet Baznīca tos nepārbauda. Piemēram, draudzē oficiāli skaitās 200 cilvēku, no kuriem baznīcā ir ap 10-20. Lūk arī visa matemātika. Bet, visiem tiem, kas jebkādu iemeslu dēļ nejūtas piederīgi Baznīcai, LELB Satversmē ir paredzēta izeja. Lūk 67.punkts:
Iesvētītie draudzes locekļi, kuri vismaz reizi gadā nav saņēmuši Svēto vakarēdienu un 2 (divus) gadus pēc kārtas nav maksājuši noteiktos ziedojumus draudzes un LELB kopīgajām vajadzībām, uzskatāmi par tādiem, kas izstājušies no draudzes.

Tātad katrs var noskaidrot vai konkrētā draudze ir viņu izslēgusi no sava reģistra un Jūsu saistības ar Baznīcu, draudzi ir pārtrauktas. Baznīcai patīk domāt, ka tā ir daudzskaitlīga un ietekmīga, bet patiesībā patiešām lielākā daļa draudžu nespēj algot savu mācītāju un nodrošināt viņam un ģimenei dzīvesvietu. Tāpēc arī laukos ir viens mācītājs uz 2 vai pat 3 draudzēm. Finansiāli draudzēm iet ļoti švaki.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: