unknown_entity

Nov. 24., 2020 | 03:38 pm
No:: unknown_entity

GPS principiāli nevajag datus, lai darbotos, tas vienkārši sarēķina atrašanās vietu izmantojot satelītsignālu fiziskos parametrus (time of flight) + triangulāciju. Precizitāte atkarīga no redzamo satelītu skaita, antēnas un lokālā pulksteņa. Ja atrodies starp radiosignālus atstarojošiem elementiem (mājas, konstrukcijas, koki), atstarotie signāli čakarē visu padarīšanu, tādos gadījumos garmins īsti nepalīdzēs un tāpat tev būs virs solītajiem 15m. Izcirtumos/pļavās var dabūt ~3m.

Gūgles kartes, waze un daudzas citas programmas (kas izmanto gūgles kartes) velk kartes no servera, tādēļ prasa datu pieslēgumu.

Maps.me izmanto offline OpenStreetMap kartes. Cik saprotu, Locus Map dara to pašu, ar papildus karšu avotiem (ne LV, gan jau), bet pats neesmu lietojis. OSM ir tīri ok, ņemot vērā to, ka visa infa ir brīvprātīgo apkopota - esmu braukājis gan pa mežiem, gan pļavām, gan pilsētām. Teiktu, ka mežu vecie (militārie, fermas, uc) ceļi ir liela daļa pieejami, jaunāki/mazāki var arī nebūt.

Kešošanai un pārgājieniem Locus izskatās vairāk piemērots par Maps.me, kas ir vairāk domāts autobraucējiem. Būs jāpamēģina pēdējais, ja reiz cilvēki iesaka.

Punktu pievienošanu, šķiet, atbalsta nu jau visi. Jautājums pa lielam ir par kartēm - vai interesē tikai infrastruktūra vai arī topoloģija.

Problēma varētu būt ar telefonu baterijām, jo tie verķi dara 101 lietu un vienmēr būs mazspējīgāki par specializētu iekārtu. Vienu dienu telefons ar lielāku bateriju varētu pavilkt, bet variāk nez vai.

Ja interesē precizitāte, tad varbūt ir vērts pameklēt kaut ko, kas atbalsta vairākus satelītu tīklus vienlaicīgi: GPS/GLONAS/Galileo, katrā no kuriem ir ~30 satelītu - jo vairāk satelītu redzes lokā, jo augstāku precizitāti var iegūt. Atkal precizitāte telefonam/garminam visdrīzāk būs +- līdzīga, citi parametri - ērtība/ilgspējība būs lomu spēlējoši faktori.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: