pajautaa

Kafija

« previous entry | next entry »
Jul. 7., 2020 | 12:51 pm
posted by: kisswithafist in pajautaa

Šobrīd kafiju gatavoju, aplejot krūzītē. Problēma – kafija ir par karstu, lai uzreiz dzertu. Labākie risinājumi problēmas novēršanai, kas neatšķaida kafiju (t.i. piens vai ledus nederēs)? Šķīstošā kafija arī nē. Skatos kafijas aparāta virzienā, bet ļoti negribu ar kapsulām un ļoti negribu maksāt 500 eiro. Ir varianti, vai arī jāsamierinās? Paldies visiem un produktīvu dienu :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {41}

t

from: [info]tiga
date: Jul. 22., 2020 - 02:59 pm
#

nopirku lietotu Saeco "Poemia" aparātu (tagad saucas Philips Saeco) lapā andelemandele.lv par 40 eur. tas skaitās viens no labākajiem mazajiem espresso automātiem. bet viņš pats nemaļ kafiju, jāpērk jau malta vai jāmaļ dzirnavās. bet tiešām bija to vērts, kafija sanāk daudzreiz garšīgāka par aplieto un nav jāgaida kā ar franču presi.
plusi:
1) labi garšo
2) ir piena putotājs
3) viss notiek ātri un kafija uzreiz ir dzerama
mīnusi:
1) diezgan liela nekārtība ar to maltās kafijas bēršanu, piena putošanu un pēc tam detaļu tīrīšanu. ja tas nesagādā neērtības, tad šis nav mīnuss :)
2) kafija patērējas apmēram 2x vairāk, nekā vienkārši uzlejot krūzē.
3) nezinu, vai tas šajā gad. ir mīnuss, bet priekš manis jā - ja ir vairāki ciemiņi, tad ilgi jāstāv pie aparāta, lai katram uztaisītu kafiju. var uztaisīt max 2 krūzes vienlaikus.

kas attiecas uz mokas kanniņu - no manas pieredzes tiešām laba mokas kanniņa maksā padārgi, un arī ilgāka tā taisīšana.
ja gribās riktīgu budžeta variantu, varu ieteikt franču presi, tās var nopirkt par rimi, var izvēlēties dažādos izmēros un to ir viegli lietot, kā arī, ja ir vairāki cilvēki ģimenē vai bieži nāk ciemiņi, var nopirkt lielo presi un tad taisīt kafiju visiem reizē.

Atbildēt | Diskusija


t

from: [info]tiga
date: Jul. 22., 2020 - 03:00 pm
#

"PAT rimi"

Atbildēt | Iepriekšējais