ratatoska

Maijs. 6., 2020 | 03:33 pm
No:: ratatoska

Nē. Es esmu psihologs un, protams, esmu gājusi terapijā, bet kā speciālists varu teikt, ka pirmās trīs reizes ir iepazīšanās reizes. kad cilvēks tikai stāsta par sevi, stāsta savu dzīves stāstu, dažkārt kādā trešajā sesijā zīmē genogrammu (ciltskoku), ja tas ir palīdzoši. Pat visīsākā, uz risinājumu orientētā KBT terapija nozīmē ne mazāk par 20 sesijām. (Viņi dažreiz sola, ka pietiks ar 10, bet tas attiecas tikai uz visvieglākajiem gadījumiem, fobijām vai trauksmi.)
Neviens speciālists pat īsti nesāks nekādu procesu vienā reizē. Viena reize nozīmēs atdot naudu par 45-50 minūšu parunāšanos. Ja problēma ir nauda, no sirds iesaku meklēt lētākus variantus, to pašu LU psiholoģiskās palīdzības centru, kur praktizē studenti (nezinu gan, kā tas notiek šobrīd ar attālināto mācīšanos). Meklē lētāk, nevis īsāk.
Starp citu, tas nav nemaz tik ārkārtīgi dārgi. Pat Laura Pirsko, kas, manuprāt, ir absolūts gigants starp speciālistiem, ņem 30-35 eiro par reizi.
Ja tomēr izlem īsāku kursu, nemeklē terapeitu, ej pie psihologa. Psihoterapijā vidējais ilgums ir gads. Psihoterapeits nekonsultē un padomus nedod. Psihologs konsultēs.
Un, kiā jau redzam pēc daudzajiem komentāriem, katram sava pieredze, un tas ir normāli. Daudziem pietiek ar vienu reizi, lai saprastu, ka trūkst iekšēju resursu šai brīdī strādāt ar sevi. Turpretī citi saprot, ko tas dod, un izlemj atvēlēt naudu un laiku šim procesam.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: