klusums

Maijs. 5., 2020 | 12:21 pm
No:: klusums

Ļoti atkarīgs no situācijas, cilvēka un terapeita. Esmu gājusi pie tādiem, kur saprotu, ka problēmu neķer un nelīdzēs, lai cik reizes ietu. Esmu gājusi arī pie terapeites ar tekstu, ka man šo problēmu atrisināt varētu vajadzēt max 2-3 sesijas. Neticēja, bet tieši tik man arī vajadzēja, tiesa, problēma bija pa bišķim risināta pirms tam gadiem. Ar citām problēmām ir iets gadus un vēl nav atrisināts. Viss atkarīgs no situācijas, terapeita un cik tālu pati jau esi tikusi.

Ja tas ir kaut kas pietiekami mazs, specifisks (bet ne specifisks problēmu sabiezinājumā) vai vajadzīgs plāns (izdomā pirms tam, laiks terapijā paskrien ātri!) noderēs arī konsultācija/dažas reizes. Bet ja domā, ka terapeits Palīdzēs un atrisinās iekrājušos situāciju - manuprāt nav vērts tērēt naudu, kuras acīmredzot tev nav tik daudz. Terapija vienmēr ir labi, bet reizēm viena reize tiešām neko nedod, it īpaši ja tiec pie terapeita, kas nav tev konkrēti piemērots un nespēs uzķert problēmu un pateiks, ko jau zini.

Vēl no iespējām - varbūt pameklē terapeitus apmācībā. Viņi ir bez pieredzes, bet dažreiz dzīves pieredze/personība noder vairāk, turklāt viņiem ir suprevīzijas. Būs lētāk. Zinu vienu eksistenciālās terapijas cilvēku apmācībā, bet nezinu vai ātrai konsultācijai tas būs piemērotākais (bet vēl vairāk nezinu cik spēcīga viņa ir terapijā, tā pa dzīvi diezgan saprātīga).

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: