pajautaa

Rififi RIFF

« previous entry | next entry »
Okt. 26., 2019 | 07:08 pm
posted by: aai in pajautaa

Sveiki.
Varbūt īsti neatbildīs šīs kopienas ētosam, bet ceru, ka - RIFF vēsmu kontekstā - tiks piedots.

Kādu vienu must-see filmu jūs ieteiktu citiem noskatīties? Nu, ļoti vēlams tādu, kas nav tāda tipiska/klasiska IMDB vai Letterboxd Top 250, vai arī visādu tur lielo festu (Kannu/Sundance/Berlīnes/TIFF/Venice/SXSW/Tribeca utt) laureātes utt., ja vien tā nav kāda senāka un mazāk zināma (p., The Navigator: A Medieval Odyssey)

Jūsu personisko "hidden gem", kam pienākas bezierunu 10 no 10, ko tikai Tu un vēl 13 cilvēki atzīst par izcilu - formas, satura vai vienkārši radīto emociju sakarā?

Vēlams tādu, kam tās 10 acis ir par kaut ko savdabīgu un tādu, kur tas savdabīgums galīgi nav "out there" - kā "Sweet Movie" vai "Visitor Q"

Iesākot:
Man nesen jumtu norāva un uz 10/10 aizvilka "Vermilion Souls" (2007)
https://www.youtube.com/watch?v=zWnF9b1OQSg

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

aai

from: [info]aai
date: Okt. 31., 2019 - 02:06 pm
#

Tas "nepopulārs" galīgi nav domāts kā popularitātes kritika vai mana mēraukla - vienkārši tās filmas +/- jau kaut kur stāv piefiksētas vai daudzas ir redzētas utt. Tas, ko esmu sev piefiksējis - patiešām foršas lietas man atnāk kā citu (kur pārklājas gaumes) ieteikumi, kā kāda cita atrasta "pērle", kam kaut kādi vidējie IMDB reitingi nav lieli un tās īpaši nefigurē arī citos "recommended" sarakstos) utt., nevis kā Palmu zelta zara vai Sudraba lāča laureāti, lai arī, protams, tur ir superīgas filmas.

Piemēram šīs

Finisterrae
https://www.youtube.com/watch?v=RKzBTsWE0LQ

The Fifth Season
https://www.youtube.com/watch?v=Ylt_4YFYwyI

Atbildēt | Iepriekšējais