begemots

Jun. 18., 2019 | 10:46 am
No:: begemots

Caurlaidība ir kopējais datu apjoms (Mbit vai MB), ko var izgāzt sekundē pa "trubu" - vai nu vadu, vai bezvadu tīklu. To dala uz visām iekārtām, kas šo trubu izmanto.

Uz katru tavu konkrēto ierīci (mobilo tel, datoru vai ko citu) lielākais ātrums ir ne lielāks par šaurāko vietu trubā. Un, kā jau teicu, vēl tiek dalīts ar visām pārējām iekārtām, kas lieto šo trubu.

Piemēram, ja tev ir 1Gbit (1000Mbps) interneta pieslēgums, tam tehniskā caurlaidība ir 125MB sekundē.

Bet tu to lieto ar vienu WIFI iekārtu, kas spēj WIFI ātrumu ne lielāku par 300Mbit, kas ir 37.5 MB sekundē.

Tālāk tev iekārtas ir pieslēgtas tikai vienam WIFI, un tās ir 2as.

Pieņemot, ka abas spēj izmantot 300Mbit WIFI (vecākas iekārtas to ne vienmēr spēj), ja ieslēgta ir viena, tā spēj max 37.5MB/s -- ja viss ir ideāli. Realitātē tie droši vien būs kaut kur 10-20MB. Ja būs pieslēgtas vienlaicīgi abas, tad cik katra pumpēs, būs pēc randoma (ja vien WIFI iekārtā nav sakonfigurēts, kā sadalīt trubu pa iekārtām), bet jebkurā gadījumā kopējais ātrums viņām nevarēs pārsniegt WIFI trubas "platumu" jeb caurlaidību.

Pie kam jārēķinās, ka caurlaidība attiecas uz visu informācijas plūsmu. Tātad vēl tiek dalīta lejuplādēm un augšuplādēm. Ja lieto, piemēram, torrentus, tad sīdojot tu vari patērēt dofiga augšuplādes un par attiecīgu lielumu samazināsies tavas lejuplādes ātrumi.

Būtībā no 1Gbit interneta pieslēguma jēga ir tikai tad:
1) ja izmanto Gigabit switchu (vai rūterī ir iebūvēti gigabit vadu porti) un slēdz datorus ar gigabita pieslēgumu pa vadiem;
2) ja izmanto 1Gbit WIFI
3) vai vairākus mazāka ātruma WIFI (kuri pieslēgti interneta rūterim pa Gigabita vadu), un iekārtas sadala pa šiem dažādajiem WIFI, lai, teiksim, viena iekārta slēdzās pie viena, cita pie otra.

Jebkurā citā gadījumā, tiek pārmaksāts par neiztērēto "plato trubu", kuru tava šaurā truba tāpat neizmanto.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: