masha_nje_vasha

Dec. 6., 2018 | 10:32 pm
No:: masha_nje_vasha

Vakcīnas raisa vairākus jautājumus un neuzticēšanos raisa tas, ka šie jautājumi netiek apspriesti, bet ignorēti.
1. Kādēļ mazs zīdainis ir jāvakcinē tieši tik agri? Kādēļ nevar nedaudz pagaidīt? (Veicot skaidrojošo darbu, ka arī uz lielveikalu ar jaundzimušo nedrīkst doties un uz citām infekciju pilnām vietām) Atbilde "jo tāds ir kalendārs" neraisa uzticēšanos sistēmai.
2. Kādēļ jāvakcinē pret tik daudzām slimībām vienā reizē?
3. Kādēļ tikko dzimušam bērnam vajag poti pret B hepatītu? To var dabūt tādos veidos, kas neskar bērnus. Kā arī - asins pārliešanas laikā. Liekas, ka šeit iespējamā varbūtība ir ļoti maza - kādēļ pakļaut imūnsistēmu riskam mazas asins pārliešanas kļūmes varbūtības dēļ?
4. Kādēļ pēkšņi ir tik lielas kampaņas pret slimībām, ko pārslimojuši esam gandrīz visi (gripa, rota vīruss un vējbakas)? Protams, no caurejas atūdeņošanās var nomirt, bet tādēļ jau notiek ārstēšanās mājās vai pie sistēmas slimnīcā. Nomirt var arī no iesnu komplikācijām un daudz kā cita.
5. Kādēļ pēdējo gadu laikā ir izmaiņas vakcinācijas kalendārā? Ja nemaldos, tad 2012.g. B hepatītu potēja 1.dienā pēc piedzimšanas, 2013.g. jau vēlāk. Tagad ir sākumā tikai riska grupā esošajiem, vēlāk - pārējiem. Kas rada izmaiņas, kādēļ tās netiek skaidrotas? Kādēļ 2013.g. grūtniecēm teica, ka neko nedrīkst potēt bet šodien visas tiek baidītas ar gripu un tp, ka jāpotē obligāti?
6. Kādēļ netiek izvērtētas bērna alerģijas un veselības stāvoklis? Piemēram, potes, kas veidotas uz cāļa embriju bāzes nevajadzētu potēt bērnam, kam ir alerģija no olas. Manā pieredzē neviens šīs lietas nav "salicis kopā".
7. Kādēļ netiek atklāti runāts par reālo statistiku? Citās valstīs ir aģentūras, kas izmaksā lielas summas no vakcīnām cietušajiem. Pie mums visi saka, ka viss ir droši, ka nepotē tikai hipiji. Lai pieņemtu lēmumu, jābūt informācijai.
8. Kurš būs atbildīgs, ja kas notiks? Ja pareizi saprotu, zāļu firmas nenes atbildību. Reiz prasīju ārstam, teica, ka atbildību nes vecāki, jo tā ir viņu izvēle.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: