pajautaa

Tūrisms un apskates objekti

« previous entry | next entry »
Okt. 4., 2017 | 08:28 pm
posted by: panacea in pajautaa

Paldies visiem, kas atbildēja par lidmašīnu pārtikas pirkšanu, man tiešām radās daudz dziļāka izpratne! Man ir vēl viens jautājums par cilvēkiem ceļojumos, ko es vēlējos pajautāt.

Tātad -- cik es esmu novērojusi, lielākajai daļai cilvēku ikdienā muzeji, vēsture un it īpaši māksla pārāk neinteresē. Tāpēc es vēlējos uzzināt, kāpēc cilvēki ceļojumu laikā apmeklē dažādus muzejus, it īpaši tos, kas saistītus ar vēsturi vai mākslu?

Liels paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {29}

Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Okt. 5., 2017 - 11:55 am
#

Muzeji ir dažādi.

Londonas zinātnes muzejā pēc definīcijas nav iespējams būt garlaikotam un nav cilvēka, kas tur neatradīs kaut ko sev interesējošu.
Londonas kuģniecības muzejs man likās interesants
Vairākās pilsētās esmu bijusi mākslas muzejos - bija interesanti līdz brīdim, kad sasniedzu modernās "mākslas" ekspozīciju. Sapratu, ka ar to vajadzēja sākt, citādi pēc vecajām gleznām un objektiem tas viss izskatījās pēc divgadnieka ķēpājumiem un miskastes.

Liverpūlē Bītlu muzejs bija diezgan cool.

Rīgas Motormuzejs man patīk.
Brīvdabas muzejs man arī patīk un liekas interesants.

Tāpat man patīk apmeklēt dažādas pilis un muižas, kur ir saglabāti oriģinālie iekārtojumi, utt utt.

Tartu tipogrāfijas un papīra muzejs ir fantastisks, iesaku visiem.


Nav tā, ka visur, kur es braucu es obligāti gribu apmeklēt muzejus, bet ja muzejs ir populārs un tam ir labas atsauksmes, kā arī iekšā ir kaut kas par man interesējošu tēmu, tad es labprāt aizeju. Svarīgi jau ir tas, kā šis te muzejs ir iekārtots un kā ir izveidota ekpozīcija. Pasaules interesantākajos un populārākajos muzejos tev liela daļa no ekspozīcijas ir interaktīvas, sausi fakti tiek atšķaidīti ar interesantām detaļām, ir cilvēki, kas stāsta par ekspozīcijām vai arī ir pieejami audiogidi un tiek darīts viss, lai būtu interesanti.

Daudziem Latvijas muzejiem ir kur augt un augt līdz ar to daudziem cilvēkiem muzeju interese pamostas tikai un vienīgi ceļojumu laikā.

Atbildēt