domenique

Apr. 19., 2017 | 11:04 am
No:: domenique

Dažas lietas, kas nāk prātā par Brazīliju (5 gadi) -
Saskarsmē cilvēki, protams, ir atvērti un pretimnākoši. Bučošanās uz vaigiem, apskāvieni un small talk ir normāla un vēlama parādība. Tā kā valsts ir milzīga, tad par katru reģionu valda savi izteikti stereotipi: Rio iedzīvotājus visi uzskata par skaļiem un laimīgiem, Sanpaulu - par vēsajiem, Bahia - par lēnīgiem nabadziņiem utt. Vakaros gan visi kolektīvi skatās ziepenes ;)

Angļu valodas prasme tiek uzskatīta par samērā prestižu (droši vien esi gājis privātskolā un vēl dārgos kursos). Interesanti, ka, ja cilvēks neko nav dzirdējis par Latviju, tad bieži vien nepajautā, kurā pasaules nostūrī tad tāds zemes pleķis atrodas, un vienkārši izskatās samulsis, līdz nesaņem tālākus paskaidrojumus.

Valsts pārvaldē valda diezgan liela birokrātija. Ierēdņi jūtas Svarīgi, toties parastie iedzīvotāji domā, ka viņi vien deldē krēslus un nestrādā. (Starp citu, jebkura līmeņa politiķi var nostrādāt divus termiņus un iet pensijā, saņemot pilnu algu.)

Politikā neiedomājamos apmēros valda korupcija (ir gan entuziasti, kas šobrīd pret to cīnās). Paši brazīlieši, kad sevišķi saniknojas par nodokļu apmēriem, noziedzības līmeni un daudzajiem politiskajiem čē pē, mēdz sevi dēvēt par banānu republiku, hehe. Tajā pašā laikā cilvēki nekautrējas likt lietā slaveno brazīliešu "jeitinho" - kur un kad vien var, mēģinās kaut ko sarunāt, lai tās lietas bīdās ātrāk, izdevīgāk utt.

Izcili prot ballēties, bet prot arī strādāt.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: