laikabedre - Atcerējos par cigaretēm.

About Atcerējos par cigaretēm.

Previous Entry Atcerējos par cigaretēm.22. Nov 2004 @ 17:37 Next Entry

Mana krustmāte pīpēja var teikt līdz pašām dzīves beigām. Ai, viņa kādreiz bija tāda smalka dāma: atminos blokus ar "BT" un vēl tādas "Aeroflot" (laikam) - ar zilu lidmašīniņu un citas - ārzemju un ar filtru. (Tās arī bija pirmās, ko mēs ar brāli iemēģinājām aiz istabas stūra - pietiekoši agri - skolā toč vēl nemācījāmies.) Vēlāk gan - pensijā - viņa vilka "Baltiju" un "Astru". Tēvs kā jau vīrišķis bija vienkāršāks - viņam kabatās un portsigārā (alumīnija, ar uzrakstu "Ļeņingrad") bija "Belamor-kanal" un "Kazbek". Tos varēja tā smalki salocīt "samaļotikos" vai "kazaskājā" - kā vilks multenē. Vēl atceros, ka tēvs mēdza tās cigaretes žāvēt uz radiatoriem. Un reiz mēs ar brāli, Fernandelu saskatījušies, izdomājām, ka vajadzētu tēvu atmācīt pīpāt - izkratījām daļu tabakas, iebāzām 3 sērkociņu, tad sakratījām tabakas našus atpakaļ. Vakarā sencītis atnāca mājās, šausmīgi smējās un teica, lai tā vairāk nedarot. Viņš bija ar šito "bunbu" uzcienājis kolēģi.

Pati pīpēt sāku 90. gada beigās, kad dzīvoju Ķīpsalas kojās. Divus gadus jau dzīvoju Lielpilsētā un turējos - nepīpēju Principa Pēc - FUI!;). Bet nonākusi Ķīpenē, biju vienīgā nepīpētāja kompānijā, tāpēc nolēmu pievienoties - kālab ošņāt svešus dūmus, patīkamāk tak vilkt savējos.:) Tad bija "Elita" - ar balto filtru ("Elita" mellajās paciņās bija vispār KLASE!), "Kosmoss" un "Rīga" (tā bija visštruntīgākā, jo nepatīkami koda kaklā). Un bija cigarešu taloni, par kuriem maz ko varēja nopirkt. 91.gada pavasarī aizbraucām uz vienu dienu uz Ļeņingradu un Sapirkāmies "Opal" un vēl vienas kaut kādas bulgāru cīgas- sarkanā paciņā ar zilu uzrakstu. Tās es pīpēju tikai fakultātes tualetes priekštelpā - demonstratīvi izlikusi apskatei paciņu. Un tad sākās "koperatīvie kioski ar importa cigaretēm", bija pirmās aromatizētās cigaretes - tāda pelēcīga paciņa "Match" laikam saucās. Maksāja, ū, bargu naudu! Es pirku "Monte Cristo" (laikam, vai arī tomēr "Monte Carlo"?), jo kāds iestāstīja, ka Regīna Razuma tādas pīpājot:) Un bija reize, kad pēc Mēnešiem Ilgas importa cigarešu pīpēšanas uz krāsns atradām Melno Elitu, un, nostaļģijas rosināti, izpīpējām pa cigaretei. Kā es toreiz vēmu!!!:)

Tad es paliku stāvoklī un atmetu smēķēšanu uz gadu. Un, kad atsāku, tad jau bija pirmās mentolenes - Zaļās "More", tādas garas un brūnas... Bet tas jau ir stāsts par daudz jaunākiem laikiem:)

(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]putnelis
Date: 22. Novembris 2004 - 18:17
(Link)
man ir paciņa "baltija", "Astra" un "Elita". Pietaupīt?
[User Picture Icon]
From:[info]kuminjsh
Date: 22. Novembris 2004 - 18:19

Tikai ne priekš manis!;) Negribu vemt:)

(Link)
Tikai ja nu vēsturei:)
Es nu jau apmēram 11 gadus tikai mentolenes pīpēju:)
[User Picture Icon]
From:[info]putnelis
Date: 22. Novembris 2004 - 18:33

Re: Tikai ne priekš manis! ;) Negribu vemt:)

(Link)
Es nekad neesmu smēķējusi un nesmēķēju. Kaut kā pretīgi likās. Es arī nesapratu kā var dzert alu un šņabi.... bet tos es dzeru un gribu vēl...
[User Picture Icon]
From:[info]kuminjsh
Date: 23. Novembris 2004 - 09:12

Re: Tikai ne priekš manis! ;) Negribu vemt:)

(Link)
18 gadu vecumā es arī biju kategoriska smēķēšanas un šņabja dzeršanas noliedzēja. Un nekā nesapratu kā var dzert pirkto alu - tas tak ir tik rūgtsun smird?!;)))
[User Picture Icon]
From:[info]kakje
Date: 22. Novembris 2004 - 18:45
(Link)
Sarkanaa pacinja ar zilo uzrakstu nebija Magna? :)))
[User Picture Icon]
From:[info]kuminjsh
Date: 23. Novembris 2004 - 09:13

Jā, jā, jā!!!

(Link)
Paldies!:)
[User Picture Icon]
From:[info]shelly
Date: 22. Novembris 2004 - 21:34
(Link)
90. gadu beigās tu pīpēji kosmosu, Elitu un bulgāru cigaretes?!? Kurā valstī tu dzīvoji? Tava Ķīpsala bija Baltkrievijā? ;))
[User Picture Icon]
From:[info]kuminjsh
Date: 23. Novembris 2004 - 09:14
(Link)
Mincīt, lasi rūpīgāk - 90-tā(1990.g.) gada beigās;)))
[User Picture Icon]
From:[info]mako
Date: 22. Novembris 2004 - 21:56
(Link)
Un vienu brīdi vispopulārākās bija Bond...
mana smēķēšana sākās ar Kosmos, ja paveicās - Diplomat... Elita reizēm, melnā - un tad uz Bond un reizēm tām pašām More. Un tad jau sākās Malboro un vēlāk pīpe...
[User Picture Icon]
From:[info]kakje
Date: 22. Novembris 2004 - 23:13
(Link)
hmm... izskataas, ka Tu esi saacis smeekjeet veelaak nekaa es.... :) ...
[User Picture Icon]
From:[info]mako
Date: 23. Novembris 2004 - 06:55
(Link)
Ap 1985. gadu...
[User Picture Icon]
From:[info]kakje
Date: 23. Novembris 2004 - 13:06
(Link)
mnja.. es ap 88to.... bet muusmaajaa speramaas cigaretes kaut kaadas savaadaakas bija...
[User Picture Icon]
From:[info]kuminjsh
Date: 23. Novembris 2004 - 09:16
(Link)
Bond vispopulārākais bija 1992.gadā - toč zinu, jo es kā reiz biju stāvoklī, tādēļ Bond nekad nav sanācis pīpēt:)
[User Picture Icon]
From:[info]laukuroze
Date: 23. Novembris 2004 - 08:37

:)

(Link)
Es sāku uzvilkt dūmu vidusskolas laikos.. Un tas bija kaut kur nofenderētS KOSMOSS, vai Rīga. Man mājās neviens nepīpoja un tad, kad tos talonus dalija, es senčiem iestāstiju, ka man vajag to talonu atdod puikām, par šokolādi. Protams ka pašas, ar draudzeni viņu "atprečojām" man liekas vesels bloks Diplomāta mums sanāca.
Un tad Magna, un tad jau More.. utt. Tad kādu laiku nepīpēju, un tad vienu brīdi kopjās dzīvojot.. bija jau tā, ka paciņa vieglā Bonda aizgāja dienā. Fuuuu..

Tagad, jau pārs gadus.. mana norma ir viena cigarete dienā (vakarā pareizāk sakot)... Nu brīžos kad tiek dzerts.. mazliet vairāk.
Bet principā es vēl joprojām maskējos. Mani senči nezina, ka es pīpēju, un mani sīkie arī nē.. ļoti sargājos, lai viņi to neuzzinātu, īpaši jau sīkie..:)
[User Picture Icon]
From:[info]kuminjsh
Date: 23. Novembris 2004 - 09:20

Re: :)

(Link)
Es visu laiku arī maskējos;) Tikai pirms pāris nedēļām "legalizējos", bet pēc tā smīniņa, ko sīkais man veltīja, sapratu, ka viņš patiesībā jau sen zināja (nu vai nojauta);)))
[User Picture Icon]
From:[info]pepija
Date: 24. Novembris 2004 - 12:09
(Link)
zaļā More bija mana pirmā cigarete - vairāk gan kompānijas pēc - par 2 rubļiem gabalā Kuldīgas viesnīcas bārā :) vēlāk arī garās Pall Mall - nez, vai šodien tādas vēl ražo?
[User Picture Icon]
From:[info]kuminjsh
Date: 24. Novembris 2004 - 12:12
(Link)
Ražot ražo, bet Latvijā nevar nopirkt:(
Es toreiz pīpēju More, bet mana draudzene taisni tās garās Pall Mall:)
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba