Kino - This Is England [2006] [entries|archive|friends|userinfo]
Kino

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Filmas.lv Forum Cinemas Kinogalerija Acmefilm Rakstīt! ]

This Is England [2006] [20. Sep 2007|12:31]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

kino

[freakart]
filma laba. bet tomēr kaut kā man tas viss tā pa īstam nepaķēra. biju gaidījis filmu par skiniem, fightiem un politiskām runām utt. Kaut kas no tā bija, bet ne līdz galam.
filmas notikumi risinās 80mitajos. Stāsts par 12 gadīgu zēnu kurš sadraudzējas ar skinu bandu, cik nu bandu un cik nu skinu (vismaz tie kas par zieg heil). un tad nu viņa turpmākie piedzīvojumi un pārdzīvojumi jaunajā vidē.
Rasims parādas tikai uz filmas beigām un 1 vardarbības skats. Parasts stāsts (un it kā arī paties, filma novēlēta galvenajam varonim - Thomas Turgoose 1964 - 2005) kurš smuki uzfilmēts un administrēts, un protams ka tas lieliskais akcents un izteicieni kā "bloody hell" un "oi, mate". Skatās un brīnās. IESAKU!


Daudzi šo filmu ceļu ļoti augstu, es teiktu 6+.

kāds teica ka nav trubās, vakar uzliku, tagad ir!


Linkmans komentārs

Comments:
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:20. Septembris 2007 - 12:44
(Link)
šī man patika. ļoti. labāk nekā parasti patīk tipiskas šāda tipa (rasismam veltītas) filmas.
From:[info]iza
Date:20. Septembris 2007 - 13:04
(Link)
Līdz 'american history x' nepavelk, bet pretruna starp sociuma meklēšanu-atrašanu, puisīša laimīti un politiku, vardarbību, sociālapstākļiem. 8 starp 9.
[User Picture]
From:[info]bestia
Date:20. Septembris 2007 - 15:26
(Link)
līdz the believer, manuprāt, arī ne
From:[info]iza
Date:20. Septembris 2007 - 17:36
(Link)
Ou, jā, vai tu varētu, lūdzu ar normālburtiem rakstīt? Ļoti cērt acīs, ļoti...
From:[info]atreyu
Date:20. Septembris 2007 - 13:59
(Link)
Sākotnējie skini nebija rasisti vai nacisti. Šī filma ir par to, kā skinu kultūrā tas nacisms iegāja. Patiesībā jau joprojām pastāv "tradicionālie skini" un antifa skini, ja nezināji.
From:[info]atreyu
Date:20. Septembris 2007 - 14:11
(Link)
Vismaz īstie (tradicionālie) skini būtu ļoti apvainojušies, ka tu viņus nosauc par "cik nu skini", viņi naci skinus par skiniem neuzskata, viņi viņus sauc par bounhediem.
[User Picture]
From:[info]freakart
Date:20. Septembris 2007 - 16:44
(Link)
TAD KAS SKAITĀS tradicionālais SKINS?? tikai skūta galva un zābaki?
From:[info]atreyu
Date:20. Septembris 2007 - 18:19
(Link)
Sešdesmito gadu sākumā Londonā aiza starp strādnieku šķiru, kas cīnījās par izdzīvošanu sliktos apstākļos un kuru politiskie pārstāvji par tiem pavisam aizmirsa, un vidusšķiru auga plašumā. Jaunieši, kuri varēja to atļauties, pievienojās Bītlu (frizūras) un Karnabī ielas tirgoņu (apģērbs) popularizētajai modei. Tos sauca par Modiem (Modernistiem, Modistiem). Modu subkultūrai bija raksturīga patērētājfilozofija, stils, mūzika un scooter tipa motorolleri. Tie, kuriem šādu līdzekļu nebija, piemēram, ostas strādnieki, iztika ar praktisko stilu, kas derēja arī darbam – ar tēraudu apkalti zābaku purngali, šauras džinsas, krekli un bikšturi, bieži vien šis apģērbs tika saņemts no tēva. Kad ierobežotie līdzekļi atļāva, nabadzīgākie jaunieši devās uz dancehall vakariem, kur izdejojās ska, regeja un rocksteady ritmos.
Ap 1965. gadu parādījās jauns modu tips - ar īsākiem matiem un strādnieku šķiras imidžu. Vieni no šī stila populārākajiem pārstāvjiem ir grupa The Who. Agrīnie sekotāji bija ienteresēti Jamaikas regeja un ska mūzikā, Rudeboy kultūrā, un izjuta riebumu pret tiem, ko uztvēra kā “valdošo šķiru”. Tie kritiski attiecās arī pret valdību un lielajām kompānijām, kurām neinteresēja strādnieku šķiras arvien grūtākie apstākļi.
Septiņdesmito gadu vidu Lielbritānijā skinhedu kustība atdzima negaidītā veidā. Skinhedi ar īsākiem matiem, mazāk uzsverot stilu un mūziku, lielā skaitā piesaistīja mediju uzmanību ar huligānismu futbola mačos. Nav zināms, vai nekārtības uzsāka skinhedi vai sadusmotie fani, taču ir skaidrs, ka skinhedi labprāt tajās piedalījās.
Skinhedi ieguva lielu mediju uzmanību, kad tos pārņēma politiskā partija Nacionālā Frotne, lai aizsargātu to gājienus un akcijas. Partijas uzskati pret darba tirgus atvēršanu imigrantiem šķita pievilcīgi daudziem strādnieku šķiras skinhediem, kuriem bija jāsacenšas par darbiem un algām. Mediji fokusējās uz skinhedu biežo vardarbības lietošanu un anti-imigrantu nostāju, saucot to par rasismu. Daži no šiem skinhediem vēlāk radīja radikālu labā spārna bandu Combat 18.
Ap šo laiku skinhedus rekrutēja arī rasistu grupas Amerikā.Kad rakstītajos medijos tika atspoguļoti vairāki brutāli skinhedu uzbrukumi, TV programmas, vēloties sensācijas, aicināja rasistu un nacistu skinhedus uz intetvijām, kā rezultātā sabiedrībā radās stereotips par skinhedu kā rasistu. Lai cīnītos pret šo negatīvo stereotipu, tika radītas divas anti-rasistu skinhedu organizācijas: Skinheads Against Racial Prejudice (SHARP) 1987. gadā un Anti-Racist Action (ARA) 1988.
[User Picture]
From:[info]freakart
Date:20. Septembris 2007 - 18:23
(Link)
paldies par informāciju, par skinhedu aizsākumiem nebiju dzirdējis, tagad skaidrs. thx
From:[info]geek_girl
Date:20. Septembris 2007 - 15:34
(Link)
mūzika gan viņai laba :>
From:[info]_lain_
Date:20. Septembris 2007 - 23:15
(Link)
[User Picture]
From:[info]freakart
Date:21. Septembris 2007 - 09:42
(Link)
100 reizes redzēta, laba.

Iesaku šo WHITE LIES
[User Picture]
From:[info]graafs
Date:21. Septembris 2007 - 07:23
(Link)
inglandaa dzhekiem iiisas bikses..
[User Picture]
From:[info]yo_dice
Date:21. Septembris 2007 - 18:04
(Link)
filma, manuprāt, lieliska. Pēc noskatīšanās domas tikai par prāta sajāšanu.
[User Picture]
From:[info]within
Date:25. Septembris 2007 - 04:59
(Link)
laba filma un laba doma par UK nacionalo sastavu ari musdienas. tiesam.