Kino - King Kong **** un 1/2 [entries|archive|friends|userinfo]
Kino

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Filmas.lv Forum Cinemas Kinogalerija Acmefilm Rakstīt! ]

King Kong **** un 1/2 [2. Jan 2006|02:22]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
kino
[carnival]
Linkmans komentārs

Comments:
[User Picture]
From:[info]malfor
Date:2. Janvāris 2006 - 23:16

monkey lover!

(Link)
šai filmai tālu no gada labākās filmas. Jā, protams, tā ir fantasy filma, tālu no realitātes, bet tas nenozīmē, ka vajag taisīt totāli debilas, visiem dabas un kādiem tur vēl likumiem neatbilstošas epizodes. nu kaut vai bēdīgi smieklīgās ainas, kur dinozauri kopā ar kuģa komandu skrēja pa to salu, samīti tika tikai kādi pāris cilvēki, kas ir pārāk nereāli. naomi nemitīgi tiek svaidīta pa konga rokām, viņai viss kārtībā. kongs slidinās pa ledu pilsētas centrā, tas pat neieplaisā (noteikti tur ir tik auksts kā kaut kur ziemeļpolā un ledus ir ļoti biezs, naomi arī skraida kaut kādā naktskreklā un pat zosāda neuzmetās). kā viņi aiztransportēja kongu? jo īpaši man patika kā ik pa brīdim uzpeldēja kuģī palikušie cilvēki pašos kritiskākajos momentos nez no kurienes, un noteikti zināja kur nelaimē nonākušie atrodas. utt utt utt.

kopumā šī filma neizraisīja nekādas emocijas. ko režisors gribēja pateikt? vai beigās man bija jāraud? vai bija jānosoda "necilvēcīgā" cilvēku rīcība, kad šie mēģināja novākt kongu, kad šis kā aptracis izbēga no teātra (nez kā viņu tur iedabūja iekšā?) un slaucīja visu kas viņam ceļā. stulbie cilvēki nesaprata blondīnes un milzu cilvēcīgā mērkaķa mīlestību. pat specefekti nebija nekas īpašs. jebkādai fantasy filmai ir jābūt kaut kādam ticamības līmenim. šajā filmā tāda nebija.

tad vēl šie personāži. jā, bija attēlotas cilvēku īpašības - mantkārība u.c., bet, ja tāds bija vēstījums, vai bija jēga iztērēt kaudzi naudas šādam farsam?

ja kongs būtu apēdis blondīni jau pašā sākumā (nez kas viņu pirmo reizi atturēja, tur tak gulēja nezcik skeleti. mīla no pirmā acu uzmetiena?), vispār nebūtu filma jātaisa un nebūtu šādas problēmas.
varbūt filmai pieeju pārāk racionāli, bet tā nu tas ir. protams, bija daudz labu vietu, bet vēl vairāk bija sliktās un neloģiskās.


un tad vēl tās beigas.... "beauty killed the beast" - kas ir tas?? vispār nesapratu kamdēļ vajadzēja izspļaut šo frāzi. laikam tādēļ, lai skatītāji beigās gudri kratītu galvas un teiktu "jāāa... mhm...". drošvien bij domāts, ka šī frāze piešķirs filmai jēgu.

ak, meitenes zālē raud, visi ir dziļi aizkustināti, neviens neaizdomājas, Pīter Džekson, šī ir gada lieliskākā filma!
[User Picture]
From:[info]kconcrete
Date:3. Janvāris 2006 - 01:16

Re: monkey lover!

(Link)
kaut kā tā man likās.