Kino - Filmas, kuras "neaizķēra" [entries|archive|friends|userinfo]
Kino

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Filmas.lv Forum Cinemas Kinogalerija Acmefilm Rakstīt! ]

Filmas, kuras "neaizķēra" [7. Feb 2005|17:44]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

kino

[snake]
tātad, subj.

Droši vien daudziem ir gadījies tā, kad par kādu filmu ir dzirdēts daudz un dikti - ka nu vienkārši BRIESMĪGI LABA esot, uzreiz ir liela kāre to noskatīties, bet kādu iemeslu dēļ visu laiku nav sanācis. Bet, kad tomēr vienreiz kārotais dvd/vhs jau ir ielikts atskaņotājā, .avi stāv uz cietņa vai vajadzīgais TV kanāls uzslēgts un tu jau esi morāli sagatavojies neaprakstāmai kino baudai, pēc 2 stundām tu kasi pieri un domā: "What the fuck? Un tas bija viss? Phē, kas par draņķi!"

Tb, sarunas tēma - neattaisnoto cerību sindroms. Bet ar nelielu piebildi - kā jau sākumā minēju, tieši tas gadījums, kad 90% apkārtējās pasaules (radi/draugi/paziņas/kino-kritiķi/cibas jūzeri) par filmu ir vienkārši starā, bet tu nesaproti, kapēc? Pašam ir bijis sekojoši:

- Cik gan nebija dzirdēts par "Brema Stokera Drakulu" - un aktieri tur labākie, un kostīmi, un atmosfēra īstā, un viss kopā esot Kopollas šedevrs. Noskatījos 1x pa TV - nepatika nemaz, bet draugi turpināja teikt, ka nu baisi labā esot. Padomāju, varbūt ka tulkojums vainīgs? Noskatījos vēl reiz oriģinālo dvd/rip, tas pats - lai nu ko, bet nu sliktāku vampīrfilmu redzējis neesmu, piedodiet. Nevaru pateikt gan kas tieši tik ļoti tracināja, bet nepatika absolūti viss, lai gan it kā līdzīgā pēc atmosfēras "Intervija ar Vampīru" aizgāja uz urrā.

- Par "Blēras Raganu" bija dzirdēti visdažādākie nostāsti, un visi par to, kā nu kurš filmas laikā uzvedās - viens vēma, otrs raustījās bailēs utt. Protams, cerības bija liktas lielas, un mēs ar draugiem speciāli skatījāmies naktī, bet pēc ainas ar kartes pazaudēšanu mēs to vien darījām, kā rēcām. Ar tādiem aktieriem, "sižetu" un pārējo - ticamības pakāpe tur ir 0,0%. Par beigām gribējās autoriem ielauzt galvaskausu.

- Bet lai nu kas, par "Texas Chainsaw Massacre" (1976.gada variantu) es biju dzirdējis jau no agras bērnības, pie tam visur, kur vien var. Parasti jau ar to tika salīdzinātas jaunākas šausmenes, un salīdzinājums nebija jaunajām par labu. Tb galvā jau pēdējos n+1 gadus bija iesakņojusies doma - "ja jau ir kāda ĪSTA šausmene, tad tā ir šī". Noskatījies pagājušāgada rīmeiku, un palasījies, ka viņš stipri iesūkājot oriģinālam, nolēmu, ka vienreiz ir jāredz oriģināls...
Līdz galam es viņu tā arī nenoskatījos. Varbūt kad viņš iznāca, tā tiešām bija "visu laiku briesmīgākā filma", bet tagad to ir vienkārši grūti izturēt. Ir kaudze ar pavisam vecām filmām, kuras arī mūsiednās "ieliek" (kaut vai "Vējiem Līdzi"), bet šī noteikti nav tā. Laikam lielākā kino-vilšanās pēdējos gados.

Tapēc ir interesanti, kādas vispārpieņemti-labas filmas likušas vilties community biedriem? Droši, te viss būs IMHO, bet tas jau arī ir interesanti. Vēlams, protams, arī censties paskaidrot, kapēc utt.

Linkmans komentārs

Comments:
[User Picture]
From:[info]snake
Date:7. Februāris 2005 - 18:04
(Link)
Vēl aizmirsu piebilst, ka tas pats bija ar Dogville - pilnībā nekādu emociju, ne labu, ne sliktu, ne vilšanās, ne pārdzīvojumu - nekā :(
un Bourne Identity/Supremacy - it kā gan žanrs patīk, gan spiegi, gan Bond-veidīgas filmas, gan action spraigs, gan Deimons labs, filmas izslavētas, bet iespaidi - nekādi. Pilnībā nesaprotu, ko tur var atrast.
???
From:[info]jerrym
Date:7. Februāris 2005 - 18:32
(Link)
a vot par Dogvilu pārmaiņas pēc nepiekritīšu :D
[User Picture]
From:[info]snake
Date:7. Februāris 2005 - 18:55
(Link)
tur jau taa visa posta doma - par subjektīviem iespaidiem ;)
[User Picture]
From:[info]ns
Date:7. Februāris 2005 - 19:11
(Link)
man pirmā doma bija tieši par Dogville. es knapi līdz beigām izturēju, kaut gan iespējams arī aizmigu...
From:[info]bunga
Date:7. Februāris 2005 - 18:25
(Link)
Nemaz nevajag par to "Tex..." Nebiju neko dzirdejis pirms tam, bet netisam noskatijos un uskatu to par vistraumejosako gabalu, ko man ir (NE)paveicies redzet. Disturbing.

Bet tas ir baigi subjektivi, ta filmu uztvere. Visiem slaveju "28 days later" ka loti labu filmu, bet vismaz vienam cilvekam ta lika vilties.
From:[info]jerrym
Date:7. Februāris 2005 - 18:31
(Link)
diviem
[User Picture]
From:[info]snake
Date:7. Februāris 2005 - 19:01
(Link)
jaunais bija vēl salīdzinoši stilīgs šausmeklis, vecais - pretīgs sūds, ne kripatiņas bailīgs, bet pretīgs gan.
[User Picture]
From:[info]kebabs
Date:7. Februāris 2005 - 20:36
(Link)
liidz briidim kameer nebija to STUULBO zombiku, filma mana fascineeja...
[User Picture]
From:[info]kakje
Date:7. Februāris 2005 - 18:26
(Link)
mana pagaajushaa gada Lielaakaa vilshanaas - Troja
From:[info]jerrym
Date:7. Februāris 2005 - 18:31
(Link)
Pēdējās divas tā arī nav ienācis prātā nekad noskatīties, bet pirmo sanāca nejauši, pirms gadiem - un arī ne mazākās sajūsmas. Tad jau labāka bija parodija ;D
[User Picture]
From:[info]guceens
Date:7. Februāris 2005 - 18:53
(Link)
Stepforda sievas.... marazms kkaac!
From:[info]divi_g
Date:7. Februāris 2005 - 20:15
(Link)
Par Blēras raganām pilnīgi piekrītu.
From:[info]pornix
Date:7. Februāris 2005 - 20:20
(Link)
Mani vilties lika Memento - visi slavee, bet man nepatika - visdriizaak bezceriibas momenta deelj - dari ko gribi, taa pat atminja pazudiis un taa... Arii Alexandrs bija bik vilshanaas - visu cienju aktieriem - tie bija lieliski, bet viss kopumaa... kkas nav...
[User Picture]
From:[info]f
Date:7. Februāris 2005 - 20:23
(Link)
sitiet vai nost, bet es nesaprotu, ko tik facinējošu visi tajā Almost Famous atrod. nu jā, filma ok, bet nu...nekas īpašs. neaizķēra.

[User Picture]
From:[info]kebabs
Date:7. Februāris 2005 - 20:40
(Link)
visas kreivu filmas (Ar vienu iznjeemumu), man tik daudz staastiija par antikilleru utt, viens no lielaakajiem meesliem ever.
From:[info]pornix
Date:7. Februāris 2005 - 21:10
(Link)
kursh ir tas iznjeemums, ja nav nosleepums?
[User Picture]
From:[info]kebabs
Date:7. Februāris 2005 - 22:11
(Link)
braalis 2 :D
tur man viena vieta patik, tipa paraadija krievu iisto buutibu.
tjipa viens tur teica "rodjina, rodjina" un vel kauko, un tad otrs saka aptuveni " u vas rodjina tam gde zhopu tipljei" nu kaukaa ta tur bija netaceros, bet nu shi bija laba.
[User Picture]
From:[info]madame_silence
Date:8. Februāris 2005 - 12:27
(Link)
nu ja Tu par krievu kinematograafu spried peec shaadaam filmaam... skumji.
[User Picture]
From:[info]kebabs
Date:8. Februāris 2005 - 16:26
(Link)
kautgan ar nelielu nepatik pret taam, esmu audzis pie holivudas filmaam. visas krievu dveeseliskas or whatever filmas man teishaam nepatiik. un jaa par gaumi nestriidas.
[User Picture]
From:[info]madame_silence
Date:8. Februāris 2005 - 16:52
(Link)
vai shaadaa gadiijumaa ar "dveeseliskaam" ir jaasaprot visas taas... kur NAV atsaldeeti dunduki, kas viens otru sacaurumo?
[User Picture]
From:[info]kebabs
Date:8. Februāris 2005 - 22:56
(Link)
kaapeec uzreiz sacaurumo? piem man miilaakaas filmas gandriiz visas ir taadas , teiksim mazbudzeta filmas, taadas kuuraas ir kaada doma ar "pamatiem". lielaakaa dalja no taam pat nav holivudas.
ar "dveeseliskajaam" filmaa es uzskatu taas, kuras var redzeet pa tv, tas vecaas. no jaunajaam protams man arii nepatiik neviena. varbuut vainiiga mana atieksme pret krieviem kaa taadiem, bet nepatiik vinju filmas.
[User Picture]
From:[info]madame_silence
Date:8. Februāris 2005 - 23:25
(Link)
taadaa gadiijumaa (atvaino bet)Tu nepaziisti krievu kino.
un veel... maakslai nav nekaada sakara ar nacionalitaati.
[User Picture]
From:[info]kebabs
Date:9. Februāris 2005 - 00:06
(Link)
tieshi taa - es to nepaziistu un man nav veeleeshanaas iepaziit.
par nacionalitaati un kaa vel ir. vies lielaakajaa mera. ka jau tu zini tad krievu filmaas neraada amerikaanjus , braziilieshu vai ko citu, bet gan kreivus. un man krievu mentalitaate nu galiigi neiet pie sirds.
[User Picture]
From:[info]madame_silence
Date:9. Februāris 2005 - 00:51
(Link)
es zinu... tici man. taa ir mana profesija.
tomeer Tu nezini. Tu nezinot kritizee.

kaads sakars krievu mentalitaatei ar Tarkovski, Sokurovu, Muratovu vai Šveiceru? nekaads. tik pat labi mees vareetu sheit pievilkt arii Joseliaani un Paradzhanovu... kaut arii vinji nav krievi savas filmas filmeeja Mosfiljma paspaarnee... un galu gala tas pats Eizenshteins. bez vinja vispaar kino buutu daudz savaadaaks.
[User Picture]
From:[info]kebabs
Date:9. Februāris 2005 - 01:01
(Link)
kaa jau es teicu es par krievu filmaam nezinu neko, es runaaju virspuseeji no sava skatiijuma, kursh uz kreivu filmaam varbuut nav bagaats, jo man vnk taas neinteresee.
tas pats arii uz dzeju, esmu skaitiijis pushkina dzejoljus kurus pat krievi normaali nevar bez paris reizhu meeginaajuma izrunaat. un to sauc par maakslu. ok whatever - citiem patiik, taa ir vinju dariishana, es atkal runaaju no sava skata punkta. katram, kaa jau saakumateicu ir sava gaume.
[User Picture]
From:[info]madame_silence
Date:9. Februāris 2005 - 01:11
(Link)
Tu tieshaam kjer virspuseeji. klishejiski. ja dzeja tad Pushkins (nekaadu probleemu izlasiit).
zini nosodiit vienmeer ir vieglaak. varbuut ja Tu buutu redzeejis kaut vienu labu krievu filmu buutu savaadaak.
kaut arii kopumaa whatever. tikai tad nespriedele tik viszinoshaa tonii.
un par nacionalitaati. tas nedaudz atgaadina nacistus kas dedzinaaja graamatas.
[User Picture]
From:[info]kebabs
Date:9. Februāris 2005 - 01:16
(Link)
jauniibas maksimaalisms!
es neko nespriedeleeju - vnk manas domas.
kas nacisti dedzinaaja? hmm kauko nesajauci?
pat Latvijaa, nerunaasim par citurien, kaa tika izniicinaatas LV graamatas un tu runaa par nacistiem.
[User Picture]
From:[info]madame_silence
Date:9. Februāris 2005 - 11:26
(Link)
neko nesajaucu.
un vispaar... kaads sakars krievu maakslas filmaam ar bijusho politisko sisteemu Latvijaa? lielaakaa dalja no maniem nosauktajiem rezhisoriem bija aizliegti padomju laikaa.
nevajag paarspiileet. latvieshi arii nav nekaadas baltaas duujinjas.
[User Picture]
From:[info]snake
Date:10. Februāris 2005 - 21:59
(Link)
Hmm, es atvainojos, bet vai jūs gadījumā neesat žurnāla "Kino Pauze" galvenā redaktore?
[User Picture]
From:[info]madame_silence
Date:10. Februāris 2005 - 23:08
(Link)
hmm... nee neesmu. un vispaar izlasiiju 2 pirmos numurus. atradu paaris brutaalas kljuudas kas liecina par neprofesionalitaati.
tas jau taads shirpatreba zhurnaalinjsh.
[User Picture]
From:[info]snake
Date:11. Februāris 2005 - 01:37
(Link)
Nu sorry tad ;)
Es tikai minēju
[User Picture]
From:[info]cu
Date:8. Februāris 2005 - 10:06
(Link)
man liekas, lielākais risks "neaizķert" ir tieši tām filmām, kuras visi ir saslavējuši. Kad ir lielās cerības - tur nu kaut kam jābūt, un, arī lielā skepse - kas nu tur tik dižs var būt.
Vismaz man vislabāk sanāk un filma pa riktīgam iepatīkas, ja iepriekš nekādas atsauksmes, komentāri utt. nav redzēti (IMDB reitings un tagline jau neskaitās) - tad, uz neko īpašu necerot, cita skatīšanās.
[User Picture]
From:[info]snake
Date:8. Februāris 2005 - 23:29
(Link)
Protams, "uzskriet" kaut kam nezināmam un ļoti labam vienmēr ir vispatīkamāk. Bet kad kaut kas tiek slavēts, cerības protams ir augstas, bet jāņem vērā arī _kas_, un _ko tieši_ slavē. Ja "pareizie" cilvēki slavē potenciāli labas filmas, tad jau parasti nekāda lielumlielā vilšānās nesanāk. =) Nu tur plus/mīnus.
Interesēja kā reizi šie te izņēmumi - kad galīgi viedoklis nesakrīt ar "vairākumu"