Ar gaišu skatu uz LV politiku
kabinets
.. ::..:::.

Citāts
Tēvzemietis Imants Kalniņš sacīja, ka viņa balsojumu noteicis veselais saprāts, bet Jānis Straume uzticējies I.Kalniņa saprātam.


Diena, 25.11.2005.

February 2010
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Skaitītājs
hackers counter system

jauna un kaislīga [userpic]
Tu zini, ko viņi darīja pagājušajā vasarā?

BNS, 07.09.2006.

Jebkuram interesentam portālā politika.lv būs iespēja apskatīt, salīdzināt un analizēt 8.Saeimas partiju balsojumus un to atbilstību iepriekš dzirdētiem solījumiem.









BNS
Atklāj 8.Saeimas partiju balsojumu datubāzi
12:17, 7 septembris 2006
RĪGA, SEP 07, BNS - Sabiedriskās politikas portāla "Providus" pārstāvji ceturtdien atklāja 8.Saeimā pārstāvēto politisko partiju balsojumu datubāzi.

Turpmāk jebkuram interesentam portālā politika.lv būs iespēja apskatīt, salīdzināt un analizēt 8.Saeimas partiju balsojumus un to atbilstību iepriekš dzirdētiem solījumiem.

Projekta direktors Valts Kalniņš atzina, ka līdz šim Latvijā nav veikts neviens tik plaša mēroga analītisks politisko partiju darba apkopojums.

"Šis projekts ļaus aplūkot arī politisko partiju lēmumu argumentāciju vai tās trūkumu," sacīja Kalniņš.

Projekts īstenots vairākos posmos - apkopoti 8.Saeimā pieņemtie lēmumi, tie sadalīti 43 atsevišķās tēmās. "Pēc tam atlasīti tikai tie lēmumi, kuri varētu būt vērtējami kā svarīgi," viņš stāstīja.

Sākumā apkopota informācija par 4764 Saeimas lēmumiem, kas ir vidēji 100 lēmumu par katru tēmu.

Nākamajā projekta posmā dažādu nozaru eksperti palīdzēja portāla darbiniekiem izvēlēties trīs līdz 20 svarīgākos, interesantākos vai raksturīgākos lēmumus. Līdz ar to atlasīti 680 Saeimā pieņemtie lēmumi.

Projekta autori tuvākajā nākotnē papildinās jaunizveidoto informatīvo resursu ar nozaru ekspertu komentāriem par politisko partiju balsojumiem, kā arī ar politisko partiju skaidrojumiem par balsojumu motivāciju.

"Providus" plāno izpētīt savāktās informācijas interesantākās tendences attiecībā pret partiju balsojumiem un programmām, balsojumu motivāciju, partiju disciplīnu, kā arī pozīcijas iepretim opozīcijas balsojumiem.

Kristīne Bērziņa, +371 7088610, zinas@bns.lv

Comments

nav jau īsti prātīgi vērtēt pēc balsojuma par vienu priekšlikumu, nepārzinot likumu plašāku kontekstu.

Un nezinu vai varu atļauties bezatbildību balsot par savām personīgajām interesēm..

tomēr šī ir patīkama papildiespēja izvēlēties, ko vēlēties

šaubu nav - laba fīča analītiķiem un tiem, kuri lēmumus pieņem balstoties uz skaitļiem, ne intuitīvi vai emocionāli.

Es vairāk par sevi domāju: mani kaitina smēķēšanas un zālāju un vēl virkne likumisku ierobežojumu. Un man ir mana poga (biļetens) kā reaģēt uz nepopulāriem lēmumiem. Baidos, ka rīkošos kā sunītis, kurš kož slotaskātam, ne tam kurš ar to sit..