vegijs (bē) - pienskābe [entries|archive|friends|userinfo]
vegijs (bē)

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

pienskābe [Sep. 9th, 2009|03:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

bez_olam

[piile]
dārgie biedri,

gribēju jums stāstīt, cik ir garšīgs šis:
Photobucket
bet, pirms pirku, lasīju sastāvu latviešu valodā. "skābums e270", izrādās, ir pienskābe. :/
taču! pētot šo jautājumu, uzzināju šo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lactic_acid#Lactic_acid_in_foods

tātad, vai jūs pērkat produktus ar pienskābi? kādas ir jūsu domas saistībā ar šo tēmu?

pateicos par uzmanību! :)
linkpost comment

Comments:
From:[info]hessin
Date:September 9th, 2009 - 04:30 pm
(Link)
cik saprotu, tad pienskābi var arī iegūt no baktērijas + dārzeņiem.
atkarīgs kā audzēts dārzenis :) (t.i., vai ir iebildumi pret ģmo)
[User Picture]
From:[info]piile
Date:September 9th, 2009 - 04:32 pm
(Link)
jā, bet, ja nevar uzzināt vai tā šajā konkrētā produktā ir radusies no baktērijām vai no piena? :)
From:[info]hessin
Date:September 9th, 2009 - 04:51 pm
(Link)
tad ir vāks,
tad ir jāgaida, kad ES pieņems regulas, kas liks to rakstīt :)
bet domāju, ka vairums gadījumu tā ir ar baktēriju veidota, jo tā varētu sanākt lētāk, nekā audzēt un barot govi, kas dod pienu.

bet mani šī dilemma neskar, tā kā patērēju piena produktus :))
[User Picture]
From:[info]piile
Date:September 9th, 2009 - 05:21 pm
(Link)
kaut tā skaistā diena pienāktu, kad visiem ražotājiem piespiestu skaidrā valodā uzrādīt, kas ir viņu produktos. man liekas, ka Tev visticamāk ir taisnība par baktērijām, vnk tracina, ka nekad neko nevar zināt! :D
From:[info]hessin
Date:September 9th, 2009 - 04:52 pm
(Link)
+ diezgan maz iegādājos jau gatavus produktus burciņās utml.
[User Picture]
From:[info]piile
Date:September 9th, 2009 - 05:22 pm
(Link)
malacis, tā vajag. es ļoti gribu apgūt iekonservēšanas mākslu, lai es varu pati šādas lietas gatavot. taču kamēr vēl nemāku, reizēm pietrūkst laiks, gribas kko uz maizītes uzsmērēt fiksi utml.
From:[info]hessin
Date:September 10th, 2009 - 08:38 am
(Link)
konservēšana nav nekas sarežģīts, lielāka problēma pilsētniekam ir - kur lai visu to glabā :) (vajag vēsu vietu, ja vien tur negāž klāt visādus papildus konservantus, kā tas ir veikala produkcijai)
[User Picture]
From:[info]piile
Date:September 10th, 2009 - 02:00 pm
(Link)
ledusskapis ta ir! :D
From:[info]hessin
Date:September 10th, 2009 - 02:16 pm
(Link)
jau pilns! :)
From:[info]echoes
Date:September 9th, 2009 - 07:28 pm
(Link)
Es atturos (bet nesaku, ka tā jādara visiem citiem :) ) no pienskābi saturošiem produktiem, jo parasti jau nevar skaidri zināt pat to izcelsmi (bet nav arī bijis tā, ka tā mistiskā pienskābe ir kādā produktā, bez kura nevaru iztikt :) )
Kā Tu? Atturies?
[User Picture]
From:[info]piile
Date:September 9th, 2009 - 07:56 pm
(Link)
redzi, es cenšos tagad tikt skaidrībā, jo neesmu vēl izveidojusi nostāju. :) mērojot ceļu uz striktāku ēdienkarti, rodas dažnedažādi jautājumi, tāpēc palīdz izdzirdēt citu uzskatus.
From:[info]echoes
Date:September 10th, 2009 - 01:10 pm
(Link)
es mēģinu tikt skaidrībā, ko domāt/iesākt ar tiem e-cipariem, kuri apzīmē sastāvdaļas, kas var būt gan augu, gan dzīvnieku izcelsmes, un tā izcelsme nav jānorāda :/
izdrukāju šito sarakstu - http://www.vegetarisms.lv/vegetariesa-e-edienkarte/#comments , bet, protams, veikalā no galvas neko neatceros :)
[User Picture]
From:[info]piile
Date:September 10th, 2009 - 01:53 pm
(Link)
vai ne, tas ir briesmiigi - nekad neko nevar zinaat. nekas nav skaidrs, veikalaa peetot tos fakinos e numurus. :/ bet paldies liels par sho sarakstu, ceru, ka noderees!
galvenais, kaa saka raksta komenteetaajs s-, ir apziniigi izdariit izveeles & censties samazinaat cieshanu. mana sirds paarakmenjojas reizeem, kad saprotu, cik tieshaam ir neiespeejaami dziivot nekaiteejot, bet - nenokaram galvas & ciinamies taalaak! ir veerts. :)
From:[info]echoes
Date:September 10th, 2009 - 02:02 pm
(Link)
jā, prātīgi viņš tur saka :)
[User Picture]
From:[info]jedritvai
Date:September 10th, 2009 - 02:08 pm
(Link)
ja pamanu - nepērku