Par ēst gatavošanas biežumu |
Par ēst gatavošanas biežumu | 26. Feb 2007 @ 20:21 |
---|
Poll #11726 Ēst gatavošana
Open to: All, results viewable to: AllCik bieži Tu gatavo ēst? (tā kārtīgi nevis vienkārši makaronus ar sieru, vai ātro kartupeļu biezputru u.c.) |
Bet es esmu vēl maziņa un drīkstu, tipa, wii XD
From: | ninona |
Date: |
27. Februāris 2007 - 09:07 |
|
|
|
(Link) |
|
Īsti nesaprotu, ko Tu ar to domā. Bet es gatavot sāku, kad mācījos 2ajā klasē.
|
From: | ripp |
Date: |
27. Februāris 2007 - 09:09 |
|
|
|
(Link) |
|
es vēlāk, kkad pēc sākumskolas, bet arī diezgan ātri. tagad gan nav ne laika ne vēlmes bieži gatavot. pa daudziem gatavošanas gadiem apnika :)
From: | ninona |
Date: |
27. Februāris 2007 - 09:11 |
|
|
|
(Link) |
|
Man gan vēl nav apnicis :) Man pārāk ļoti garšo labi paēst, bet restorānam naudas nepietiek :D
|
From: | ripp |
Date: |
27. Februāris 2007 - 09:13 |
|
|
|
(Link) |
|
man pārāk slinkums un apnikums :) reizēm labāk ieeju veikalā un gatavos salātiņus paņemu, nevis kko gatavoju. bet nu gadās jau ka uznāk un tad iet vaļā kaut kas. pēdējos gados ja gatavoju, tad ārkārtīgi reti pēc receptēm. parasti lieku kopā to, kas sanāk tā, kā gribas :)
Katram savs laiks sākas savādāk, tiesa:) Man arī patīk gatavot. Pat ļoti. Bet šobrīd tā nav mana aktuālākā loma. Rīt cepšu torti kā sveicienu vārda dienai.. mēģināšu biskvītu.
dažreiz ir 2, dažreiz 3 reizes nedēļā. bet nu lai ir "reti".
Kādēļ gan makaroni / rīsi / citi ātri pagatavojamie neskaitās? Gatavoti taču tiek un ēdami arīdzan ir.
Beidzot! Beidzot kāds man uzdeva šo viltīgo jautājumu!
Es kā diezgan konservatīva persona gatavošanu izprotu kā procesu, kurā persona iegulda savu laiku, enerģiju un nodošanos. Gatavojot virtuvē ēdienu, cilvēks dzīvojamā istabā neskatās televizoru un guļamistabā nemīlējas, bet gan pievērš uzmanību ēdienam ko gatavo. Tādēļ es ēdiena taisīšanu, kas prasa virtuvē pa starpu citām lietām atrasties 10 minūtes, neuzskatu par gatavošanu. Arī latv. val skaidrojošā vārdnīcā ir norādīts, ka gatavot ir - "ar mērķtiecīgu darbību panākt, ka (kas) gūst vēlamo veidu, sastāvu, derīguma pakāpi". Te par galveno argumentu jāuzsver vārdi "mērķtiecīgu darbību", kas manuprāt nebūtu iemest rīsu paciņu verdošā ūdenī, lai pēc 20 min to ar izvārītiem rīsiem izņemtu ārā un aplietu ar veikalā nopirktu gatavo "Spilvas" mērcīti. To es sauktu par "uztaisīt paēst", kad svarīgi ir vienkārši ātri dabūt kaut ko ar ko aizpildīt tukšumu kuņģī. Nespēju to pielīdzināt tam, ka persona virtuvē, mizojot kartupeļus, klopējot gaļu karbonādēm un to cepot, gatavojot mērci un varbūt arī pamanoties sataisīt kādu biezpiena krēmu, virtuvē pavada daudz vairāk laika. Nu vai arī tāds darbs ir jāsauc citādāk.
Ceru, ka argumentācija bija kaut cik loģiska un pārliecinoša. :)
Skaidrs. Pārliecināji gan.
Nujā, ja tā, tad nudien sanāk, ka nekad negatavoju.
|
|
Top of Page |
Powered by Sviesta Ciba |