aptauja - Par ēst gatavošanas biežumu

About Par ēst gatavošanas biežumu

Previous Entry Par ēst gatavošanas biežumu26. Feb 2007 @ 20:21 Next Entry
Poll #11726 Ēst gatavošana
Open to: All, results viewable to: All

Cik bieži Tu gatavo ēst? (tā kārtīgi nevis vienkārši makaronus ar sieru, vai ātro kartupeļu biezputru u.c.)

View Answers

Gandrīz katru dienu (aptuveni 5-7 dienas nedēļā)
18 (15.7%)

Bieži (3-4 dienas nedēļā)
18 (15.7%)

Reti (1-2 dienas nedēļā)
14 (12.2%)

Tajos retajos gadījumos, kad ir iedvesma
44 (38.3%)

Īpašos svētkos
2 (1.7%)

Negatavoju
19 (16.5%)

(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]eeverggeeliiba
Date: 27. Februāris 2007 - 00:19
(Link)
Bet es esmu vēl maziņa un drīkstu, tipa, wii XD
From:[info]ninona
Date: 27. Februāris 2007 - 09:07
(Link)
Īsti nesaprotu, ko Tu ar to domā.
Bet es gatavot sāku, kad mācījos 2ajā klasē.
[User Picture Icon]
From:[info]ripp
Date: 27. Februāris 2007 - 09:09
(Link)
es vēlāk, kkad pēc sākumskolas, bet arī diezgan ātri. tagad gan nav ne laika ne vēlmes bieži gatavot. pa daudziem gatavošanas gadiem apnika :)
From:[info]ninona
Date: 27. Februāris 2007 - 09:11
(Link)
Man gan vēl nav apnicis :)
Man pārāk ļoti garšo labi paēst, bet restorānam naudas nepietiek :D
[User Picture Icon]
From:[info]ripp
Date: 27. Februāris 2007 - 09:13
(Link)
man pārāk slinkums un apnikums :) reizēm labāk ieeju veikalā un gatavos salātiņus paņemu, nevis kko gatavoju. bet nu gadās jau ka uznāk un tad iet vaļā kaut kas. pēdējos gados ja gatavoju, tad ārkārtīgi reti pēc receptēm. parasti lieku kopā to, kas sanāk tā, kā gribas :)
[User Picture Icon]
From:[info]eeverggeeliiba
Date: 28. Februāris 2007 - 18:06
(Link)
Katram savs laiks sākas savādāk, tiesa:)
Man arī patīk gatavot. Pat ļoti. Bet šobrīd tā nav mana aktuālākā loma.
Rīt cepšu torti kā sveicienu vārda dienai.. mēģināšu biskvītu.
[User Picture Icon]
From:[info]chimera
Date: 28. Februāris 2007 - 11:43
(Link)
dažreiz ir 2, dažreiz 3 reizes nedēļā.
bet nu lai ir "reti".
[User Picture Icon]
From:[info]antikrists
Date: 1. Marts 2007 - 03:18
(Link)
Kādēļ gan makaroni / rīsi / citi ātri pagatavojamie neskaitās? Gatavoti taču tiek un ēdami arīdzan ir.
From:[info]ninona
Date: 1. Marts 2007 - 09:08
(Link)
Beidzot! Beidzot kāds man uzdeva šo viltīgo jautājumu!

Es kā diezgan konservatīva persona gatavošanu izprotu kā procesu, kurā persona iegulda savu laiku, enerģiju un nodošanos. Gatavojot virtuvē ēdienu, cilvēks dzīvojamā istabā neskatās televizoru un guļamistabā nemīlējas, bet gan pievērš uzmanību ēdienam ko gatavo. Tādēļ es ēdiena taisīšanu, kas prasa virtuvē pa starpu citām lietām atrasties 10 minūtes, neuzskatu par gatavošanu.
Arī latv. val skaidrojošā vārdnīcā ir norādīts, ka gatavot ir - "ar mērķtiecīgu darbību panākt, ka (kas) gūst vēlamo veidu, sastāvu, derīguma pakāpi". Te par galveno argumentu jāuzsver vārdi "mērķtiecīgu darbību", kas manuprāt nebūtu iemest rīsu paciņu verdošā ūdenī, lai pēc 20 min to ar izvārītiem rīsiem izņemtu ārā un aplietu ar veikalā nopirktu gatavo "Spilvas" mērcīti.
To es sauktu par "uztaisīt paēst", kad svarīgi ir vienkārši ātri dabūt kaut ko ar ko aizpildīt tukšumu kuņģī.
Nespēju to pielīdzināt tam, ka persona virtuvē, mizojot kartupeļus, klopējot gaļu karbonādēm un to cepot, gatavojot mērci un varbūt arī pamanoties sataisīt kādu biezpiena krēmu, virtuvē pavada daudz vairāk laika. Nu vai arī tāds darbs ir jāsauc citādāk.

Ceru, ka argumentācija bija kaut cik loģiska un pārliecinoša. :)
[User Picture Icon]
From:[info]antikrists
Date: 2. Marts 2007 - 00:14
(Link)
Skaidrs. Pārliecināji gan.

Nujā, ja tā, tad nudien sanāk, ka nekad negatavoju.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba