aptauja - Reklāmas

About Reklāmas

Previous Entry Reklāmas12. Sep 2006 @ 10:05 Next Entry
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]neziniitis
Date: 12. Septembris 2006 - 22:42
(Link)
Vai tad sākotnējais jautājums nebija tagadējā sabiedrība vs bezreklāmu sabiedrība? Apsveicu! Tu esi atradis trešo absolūto pieturas punktu. Pašreizējā sabiedrība vēl nav nonākusi līdz līmenim "nejēgā viegli mazgāt smadzenes" (paldies dievam). Bezreklāmu sabiedrība... hmm... tā neizslēdz variantu "nejēgā viegli mazgāt smadzenes". Piekritīsim, reklāma ir populārākais un izplatītākais, bet ne vienīgais skalojamais līdzeklis.

Vai es vēlētos dzīvot sabiedrībā, kurā katrs izlemj tikai pats no sevis bez "reklamēšanas", un izdarot izvēli tikai uz savu sameklēto info? Īstenībā nē. Informācijas vākšana ir milzīga laika tērēšana. Un ir tāda infa, ko vnk cilvēks nevar iedomāties meklēt. Ar visām kopējām reklāmām tiktu nogrieztas arī reklāmas par vides aizsargāšanu, noderīgiem jaunumiem, labiem ieteikumiem, labām grāmatām, garīgām idejām. Nebūtu es saskārusies ar uzbāzīgu veselīgas ēšanas/veģetārisma reklamēšanu, joprojām mans iecienītākais ēdiens būtu gaļa.

Protams reklāma kā informēšanas veids pašlaik ir galīgi pa pieskari aizgājusi, bet pateikt, ka viss ar reklāmām saistītais ir fui-pē-kaka... pārsteidzīgi kaut kā.
From:[info]po
Date: 13. Septembris 2006 - 06:20
(Link)
Es vienkārši skatos uz reklāmas fenomenu no citas puses - ja reiz rentējas izbliezt miljonus uz meliem, tātad kāds to visu nosedz, un tas kāds ir patērētājs. Objektīvu informāciju, protams, atbalstu, teiksim "vot, tagad publiskojam 40 baltinošāko zobupastu listi, 30 izturīgāko apavu sarakstu, 20 kvalitatīvāko putekļu sūcēju sarakstu". Bet tas, ka tu vari pateikt "endžoi koka-kola" un uzreiz to mēslu var pārdot visā pasaulē... nu tas jau liecina par kaut ko ļoti slimu mūsu attieksmē pret pasauli. Es gribētu dzīvot ar cilvēkiem, kuri domā, nevis dzīvnieciski ļaujas katrai iekārei.
From:[info]po
Date: 13. Septembris 2006 - 06:24
(Link)
Protams, arī tajās listēs kāds mēģinātu ieprikties iekšā, tomēr es šeit veidoju tīri teorētisku konstruktu, piedāvājot iztēloties pasauli, kurā cilvēki ir gana taisnīgi, lai nabūtu nopērkami (respektīvi, lielās kompānijas aizietu uz grunti, jo korupcija nedarbotos).
[User Picture Icon]
From:[info]neziniitis
Date: 13. Septembris 2006 - 11:13
(Link)
Ideālists. Bet vai tu mācētu tādā pasaulē dzīvot? Es pat nevaru to iedomāties... Man pašai vairāk tīk no realitātes neatrauts ideālisms.

Bet es saku, ka visas reklāmas nav sliktas. Ne visas reklāmas ir koka kola. Ir taču arī cūkmens, bojāgājēji, if jancīgās reklāmas uc. Tas ka cilvēki ir tik dumji, ka ķeras uz laimīgo veļas pulveru reklāmam... Nu tā ir viņu pašu sasodītā problēma, tāpēc nav jāvaino reklāmisti, kuri to izmanto. Un cilvēki ir cilvēki, tie ir pērkami, ja ne ar naudu, tad ar ideju.

"nu tas jau liecina par kaut ko ļoti slimu mūsu attieksmē pret pasauli" aha mūsu, ne jau reklāmistu :P

Un es arī gribētu dzīvot pasaulē, kur cilvēki vairāk domā, bet nenoliegsim, pašlaik jau arī ir daudz domātājcilvēku. Bet vienmēr var vēlēties vairāk.
From:[info]po
Date: 13. Septembris 2006 - 19:28
(Link)
> "nu tas jau liecina par kaut ko ļoti slimu mūsu attieksmē pret
> pasauli" aha mūsu, ne jau reklāmistu :P


Ak tad laikam par šito visi kļuva tik agresīvi! Nu bet loģiski, ka nebraucu augumā reklāmistiem! Tak ne mirkli! Runa jau ir tieši par to, ka dzīvojam stulbā sabiedrībā. Tāpat jau arī Hitlers nebija vainīgs - citi pildīja viņa pavēles. (Es to bez ironijas) Gribētu jau, lai cilvēki sāk domāt ar savām galvām..
[User Picture Icon]
From:[info]neziniitis
Date: 13. Septembris 2006 - 20:47
(Link)
Bet ja "atņems" cilvēkiem reklāmas, tad jau domāšana ar galvu tik un tā nav obligāta. Reklāma nav vainīga. Sabiedrība.
From:[info]po
Date: 14. Septembris 2006 - 09:03
(Link)
Nu ko jūs visi uzsēdāties uz to atņemšanu! Fiška jau kā reize tāda - lai reklāmai nav no kā dzīvot - lai cilvēki domā un reklāma dabiski iznīkst tāpat kā dabīgi ir iznīkusi masveidīga dolbīšanās ar morfiju vai radioaktīvu cepuru nēsāšana (bija kaut kāds šitāds gļuks kādreiz).
Bet, protams, kamēr kāds ļaus sevi čakarēt, tikmēr viņu čakarēs, un tas ir tikai dabiski.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba