|
Janvāris 19., 2004
19:18 - Dzeru fantu. "Nesaprotu, kura Fantas sastāvdaļa piedod tai dabīgu apelsīnu garšu. Ūdens, cukurs, oglekļa dioksīds? Cirtonskābe, akāciju sveķi, saharozes acetāta izobutirāts? Varbūt askorbinskābe vai krāsviela - saulrieta dzeltenais? Laikam jau nātrija benzoāts."
|
Comments:
Nesen skatījos vienu raidījumu, kur pierādīja, ka cilvēks, kuram aizspiež degunu, pilnīgi nejūt garšas un nevar atšķirt pat ikdienā lietotus produktus. Tā kā es balsoju par tām sastāvdaļām, kas izplata smaržu un sprakšķ degunā.
Nu apelsiinu, bumbieru, zemenju utt garshas parasti dod tikai kaads viens konkreets kiimisks savienojums, parasti to noraada kaa aromatizeetaaju. Taa pati viela ir arii dabiskajos augljos, bet to var taa vienkaarshi uzsintezeet. Ja nemaldos tie bija kaut kaadi esteri, kas deva to specifisko garshu. Atceros, ka kladiitee savu laiku ziimeeju taas formulas :) Baigi aatri viss aizmirstas...
| From: | zum |
Date: | 22. Janvāris 2004 - 18:22 |
---|
| | | (Link) |
|
Vienvārdsakot, akmeņogles, ne?
Nu var teikt arii taa :)) Akmenjogles mees eedam velkam muguraa, seezham , dziivojam tajaas uutt :)) |
|
|
Sviesta Ciba |