Neprātīgā saprāta balss - Cauri ir!
Maijs 27., 2007
21:56
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Cauri ir!
Jā esmu atpakaļ no Tartu apmeklējuma. Sen nebiju tik labi pavadījis laiku, divas neizmirstamas dienas. Igauņi bija patiešām centušies mums sagādāt foršas izklaides.
Pirmajā dienā 8 VFF studentu pašpārvaldes locekļi izbraucām uz Tartu! Kādos 12 bijām tur. Igauņi mūs sagidaīja un aizveda mūs uz mūsu nakstmājām atstāt mantas. Viņu izpratnē tās bija viduvējas kojas, bet priekš mums 4 zvaigžņu viesnīca, tas mums bija 1. šoks.
Tālāk dodamies apsaktīt Tērbatas universitāti, kas dibināta 1632. gadā. Otrais šoks, viņiem studentu padome atrodas atsevišķā, plašā ēkā blakus universitātei, kamēr LU studentu padomei atvēlētas tikai divas telpas. Noslēdzām vienošanos par savstarpēju sadarbību un draudzību.
Kā vienīgo muzeju Igauņi izvēlējās mums parādīt vecās VDK mājas pagrabus kuros iekārtota ekspozīcija. Principā mūsu ''stūra mājas'' analogs, principā priekš mums nekas jauns, jo tas viss notika arī Latvijā.
Tālāk dodamies pusdienās uz smalku restorānu vecpilsētā. Tālāk Igauņi ir ieplānojuši izvizināt mūs ar autentisku Hanzas laiku baržu pa Emajegi upi. Baržu ar autentiskiem viduslaiku darbarīkiem ir uzbūvējuši daži entuziasti. Sacīts darīts dodamies izbraucienā. Kā īpašu atrakciju piedāvā tikt pavilktam aiz virves pa ūdeni, kad barža ir uzņēmusi pilnu ātrumu. Pēc Igauņu paraugdemonstrējumiem Dardega un Līga nolemj izmēģināt, lai gan peldkostīmu nav un tas viss pilsētas centrā. :)
Tālāk negribīgi šķiramies no kolorītas baržas apkalpes un dodamies uz Krogu vecos pulvera pagrabos, kurš esot ginesa rekordu grāmatā, kā krogs ar visaugstākajiem griestiem. Pavadam brīnišķīgu vakaru ar dzīvo mūziku un Igauņu alu foršā sabiedrībā.
Otrā diena ir visai īsa, jo 11, jau dodamies prom. Visi tādi nedaudz gurdeni tāpēc pēc brokastīm kādā Rātslaukuma kafejnīcā dodamies aplūkot Tartu baznīcu, kas ir vēl vecāka par Doma baznīcu un vēl labāk saglājusies, pēc tam ieskrienam Tartu universitātes botāniskājā dārzā uz kura fona Rīgas botāniskais dārzs liekas nekopts un aizaudzis. Notiek savstarpēja apdāvināšanās un emocionāla atvadīšanās un tad jau jādodas prom.
Igauņi rudenī būs Rīgā tāka nedrīkstam palikt parādā, jāzidomā kautkas vēl iespaidīgāks.

Atvainojos par palagu, ja kādam tas nepatīk!

Mūzika: Moonsorrow- Kylan Paassa

(2Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]aranel
Date:27. Maijs 2007 - 23:10
(Link)
Divas telpas - tas daudz. Mūsējai SA ir viena istabiņa bez logiem
From:[info]windrider
Date:27. Maijs 2007 - 23:16
(Link)
Fakultātē mums arī ir tikai viens mazs kabūzitis!
Powered by Sviesta Ciba