|
[22. Maijs 2012|21:00] |
Ierakstīšu, lai pats neaizmirstu. Pirms pāris dienām pagaršoju vīnu, kas bija tiešām ļoti garšīgs. Neesmu nekāds vīnu fanātiķis un eksperts, bet šis bija tiešām labs:
Old Tbilisi Alazani sarkanvīns. Cik var spriest, tad parastajos veikalos ir pieejams un maksā ap piecīti par pudeli. Parasti vīni ir vai nu skābi, vai saldi, vai pussaldi, vai vēl kaut kādi, bet šis bija vienkārši ļoti gards. Drīzāk saldens nekā skābs, bet ne pārāk salds, tāds pašā laikā. Runā, ka arī baltais Old Tbilisi esot dikti labs. Jūtu, ka būs kaut kad jātaisa vīna vakars. |
|
|
Comments: |
Es arii neesmu viinu fanaatikis, driizaak tikai cieniitaajs. Un atlausos piebilst, ka pasaakumam var buut daudz vairaak nianshu par salds/skaabs/pussalds. Forsi, ja esi atradis, kas garsho -- bet tad pameegini taa konkreetaak precizeet, kas tieshi patiik un kas -- nee. Kaadas garshas, kaadas iipatniibas uzrunaa. Vai ir vairaak peec augljiem vai velk muti chokuraa (tas nav tikai skaabums). Pameegini izdomaat, pie kaada eediena vins piestaaveetu. Var izveersties par ljoti interesantu nodarbi :)
Šis vīns manī atgrieza ticību vīniem. Līdz šim dzerot vīnus biju mēģinājis kaut ko tajos sasmaržot un sagaršot, bet ar laiku atmetu ar roku, jo sapratu, ka tie vīni, ko pamēģināju man gluži vienkārši negaršo ar visām savām buķetēm, niansēm un notīm. Pārgāju pie citiem dzērieniem. Jūtu, ka tomēr var atgriezties, ir potenciāls.
Pamēģini vēl kādus gruzīnus, kas zina, varbūt uzrunā.
Būs jāpamēģina, sen nav "gruzīni" dzerti.
Jā, mūsmājās šis arī ir(bija) topā. | |