4. Jul 2012 13:44 tā, tagad man vajag smalka deserta recepti
varianti 1.Meža zemeņu sorbets ar baziliku
4 porcijām • 1 glāze šampanieša • 1/2 glāzes meža zemeņu • 2 ēdamkarotes cukura • 1 trauciņš (150 g) Lakto jogurta Bazilika želejai: • 1 glāze ūdens • 5 zariņi bazilika • 1 ēdamkarote cukura • 3 g želatīna
Kā gatavot? Jaucējā ielej šampanieti, pieliek meža zemenes, cukuru un sakuļ. Tad masu pārliek metāliskā traukā un liek saldētavā. Pasniedzot vispirms ielej pusglāzi Lakto jogurta (bez piedevām), virsū liek sorbetu, pārber sakapātas zemenes un kubiņos sagrieztu bazilika želeju. To gatavo iepriekš: jaucējā sakuļ ūdeni ar baziliku un cukuru, pēc tam pievieno uzbriedinātu un izšķīdinātu želatīnu, izlej traukā un liek sacietēt.
2.zefīrs+putukrējums+zemenes.
3.Vajadzīgs
200 ml saldā krējuma,500.gr zemeņu, 10-15 bezē cepumi,mazliet vaniļas cukura , citona sulas un piparmētru ( bez pēdējiem trim var iztikt) Bļodā sagriež zemenes gabaliņos, uzpilina mazliet citronu sulas, pievieno sasmalcinātas piparmētru lapas. Visu sajauc Citā traukā saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru ( aromātam). Putkrējumam nevajag būt pavisam stingrma, bet gaisīgi stingram Zemenēm pievieno saputoto putkrējumu un salauztus bezē cepumus. Pasniedz uzreiz 8 raksta - ir doma |