Wed, Jan. 25th, 2012, 08:43 pm

Ir dažas ļoti filozofiskas anekdotes, pilnas fābulu, metaforu un alegoriju.

Šitā te pati, par to vīriņu, kurš uztrenējās hipnotizēt cilvēkus pa gabalu un mēģināja piedabūt kaimiņu spēlēt ermoņikas. Kaimiņš beigās raudādams izskrēja no dzīvokļa, žņaudzīdams rokās radiatoru un kliegdams, ka viņam nav ermoņiku!

Reālās dzīves situācija - neatlaidīgs pļēgurs trolejbusā, kurš divarpus valodās (latviešu, krievu un kādā citā, kas viņam pašam likās angļu) gribēja zināt, kā pārsēsties uz otro tramvaju. Sajutos kā tas kaimiņš ar radiatoru. Es labprāt paskaidrotu, kaut vai tāpēc, lai tas lops aizvērtos, tikai moments tāds, ka trolejbuss otrā tramvaja maršrutam tuvāk par kilometru nepietuvojas un pārsēsties nav iespējams un arī nav jēgas. Bet tas mērkaķis bija tādā lopā, ka tik sarežģītas koncepcijas nespēja uztvert, un turpināja savu gvelšanu, loģiski pāriedams no otrā tramvaja uz mūsu valsts un tautas traģisko likteni.

Thu, Jan. 26th, 2012, 12:01 am
[info]asteor

vakar veelu pa BBC raadija veco labo serialu "Keeping up appearances" (bija ta serija, kur Hiacinte ar RR brauca) un tur bija tada epizode, kur Deizija ar Rozu bija vecajam Teetim pasolijushas "kkaut kur izbraukt"; Onslovs prasa - nu, kur ta' vins grib? - uz Afriku, Deizija atbild; - bet tas tak baigi taalu!!! iesaucas Onslovs, - bet tu, kad esam atbraukushi kkur zaljumos, saki vinjam, kaa taa ir Afrika - vins tapat tur nekad nav bijis un nezina!

Shados gadijumos ar 2 tramvaju vajag darit tapat - nu un kas ka taalu: vins tapat nezin... :-)

Thu, Jan. 26th, 2012, 12:43 pm
[info]sirdna

Tur es atkal esmu pārāk krietns tautu dēls.

Bet doma laba. Ja tas astronauts tāpat nezina, kurās astrāla koordinātēs viņš peld, kāpēc to nedarīt kaut kur tālāk no manis?

Thu, Jan. 26th, 2012, 11:25 am
[info]ld

anekdoti par ermonjikaam pieglabaashu.
sasmeejos lidz asaraam.

Thu, Jan. 26th, 2012, 12:47 pm
[info]sirdna

tur vēl ir ievads, kur puisis samācās attālināto kontroli un tad draugs saka, lai pierāda, ko māk. Puisis apņemas piedabūt kaimiņu spēlēt ermoņikas, bet no dzīvokļa nenāk ne skaņas. Šis paliek dusmīgs, mācās vēl gadu, atnāk - atkal nekā. Paliek pavisam dusmīgs, mācās vēl trīs gadus, paliek par nežēlīgo meistaru, pieķeras pie kaimiņa hipnozes - un tad tas nabags raudādams izskrien pa durvīm, staipīdams radiatoru.