Thu, Jan. 12th, 2012, 01:55 pm

Nezkā atminējos sen čieptu tulkotu tekstu, kurš allažīn mani uzrunā.

Tas sākās pavisam nevainīgi. Es sāku domāt kādā dzertiņā, vienkārši lai atslābinātos. Nemanot viena doma noveda pie nākamās, un drīz es jau nebiju vienkārši "domātājs kompānijas pēc", es sāku domāt vienatnē.

"Lai relaksētos", tā es sev centos iestāstīt, bet zināju, ka tā nav tiesa.

Es pieķēros domāšanai arvien stiprāk, un drīz jau domāju gandrīz visu laiku.

Es sāku domāt darba laikā. Es zināju, ka darbs un domāšana nav savienojami, bet nekādi nespēju apstāties. Es sāku izvairīties no kolēģiem un pusdienu pārtraukumos lasīju Kafku. Atgriezos ofisā galīgi raibām acīm, jautādams: "Ko mēs te īsti darām?"

Mājās arī negāja labi. Kādu vakaru es izslēdzu televizoru un pajautāju sievai par dzīves jēgu. Tonakt viņa aizmuka pārnakšņot pie savas mātes. Un drīz man bija drūmā domātāja reputācija.

Tad mani pie sevis izsauca boss. Viņš teica:" Tu man patīc, un man ir sāpīgi to teikt, bet tava domāšana sāk radīt nopietnas problēmas. Vai nu beidz domāt darba laikā, vai meklē citu darbu." Man bija daudz, ko pārdomāt pēc šīs sarunas.

Pēc sarunas ar bosu es agri pārnācu mājās un uzrunāju sievu:

"Mīļā, zini, es domāju, ka.."

"Es zinu, ka tu domā!", atcirta sieva, "un es pieprasu šķiršanos!"

Viņa sāka raudāt.

Man tas bija līdz kaklam. "Es aizeju uz bibliotēku!", es nošņācu, un izgāju, aizcirtis durvis. Biju īstajā noskaņojumā, lai ķertos pie Nīčes tekstiem.

Bet... bibliotēkas stiklotās durvis bija ciet.

Es domāju, ka kāda augstāka vara tai dienā mani izglāba.

Kad es ārdījos pie bibliotēkas durvīm, brēkdams pēc Zaratustras, acīs nejauši iekrita kāds plakāts "Draugs, vai domāšana sagrauj tavu dzīvi?"

Jūs laikam zināt tos plakātus. Tos izplata Anonīmo Domātāju biedrība.

Tāpēc es šodien esmu tas, kas esmu - domātājs, kurš cenšas laboties. Nekad neizlaižu AD sanāksmes. Tajās mēs skatāmies neizglītojošas videofilmas un reklāmu klipus. Tad pārrunājam, kā mums izdevies izvairīties no domāšanas kopš pēdējā saieta. Man ir mans darbs, un arī mājās lietas iet uz labo pusi. Dzīve sķiet...vieglāka, kad esi pārstājis domāt.

Thu, Jan. 12th, 2012, 02:08 pm
[info]divi_g

:)

Thu, Jan. 12th, 2012, 07:28 pm
[info]sirdna

;)

Thu, Jan. 12th, 2012, 05:26 pm
[info]implozija

:(

Thu, Jan. 12th, 2012, 07:27 pm
[info]sirdna

?

Thu, Jan. 12th, 2012, 07:43 pm
[info]zirka

+1

Thu, Jan. 12th, 2012, 08:49 pm
[info]sirdna

??

Thu, Jan. 12th, 2012, 09:05 pm
[info]ieva

++ LOL :D