Pegijas · Lī · interjers

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Tas viss ir tiesa, ko avīzēs raksta mūzikas skolotāji un viņas profesionāļi, sašusdami par mūzikas apmācības ņemšanu ārā no vispārējās izglītības programmām vai arī tās vienaldzīgu nefinansēšanu. Lūk, tas tiešām apzog bērnus un atņem viņiem iespējas, un nevis ētikas stundas un papildu angļu valoda. Kā bijušais bērns varu apliecināt. Man mazliet paveicās, jo izrādījās, ka ir balss, tāpēc turēja ciet, un neļāva nepiedalīties korī, kas pārauga tādā kā pieradumā, bet nepaveicās, jo kā bonusu par piedalīšanos nespieda apgūt teoriju un varbūt arī kādu instrumentu. Tagad to uzskatu par nopietnu trūkumu. Pat par atpalicību. Man nebija jākļūst par mūziķi, un es arī nekļuvu, bet kā notiekošajam kaut cik līdzi domājošs, es redzu, ka vienā būtiskā īstenības sadaļā es nevaru būt līdzvērtīgs sarunu biedrs. Ar visu amatierkorista un vienkārši atvērtu ausu treniņu varu kaut ko nojaust intuitīvi, bet līdz galam saprast nevaru.
Tāpēc tas viss ir tiesa, par ko viņi sašūt.
Bet tad viņi ņem un paši diskreditējas, kā šīvakara virsdiriģents dziesmusvētku kopmēģinājumā. Atcerieties, viņš saka, ka latvieši ar dziedāšanu panāca to, ko citas tautas ar šaušanu un karošanu.
Šī ļaunā, jo aprobežotā, īstenību pazemojošā mīta tiražēšana liek man viņu uzskatīt par nepilnīgu. Jādzied ir, bet ne jau tāpēc.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 27. Februāris 2013, 07:15, [info]kbrgs_ commented:
Gruti noticet, ka pec shi posta nav komentaru guzmas. Laikam religija un bernu radisana daudz daudz svarigaka
On 27. Februāris 2013, 08:44, [info]dzeina replied:
kamon cilvéki ap pusnakti guļ :)
[User Picture]
On 27. Februāris 2013, 10:32, [info]simamura replied:
kaimiņa reliģija un kaimiņa bērni nevis savs mūzikas kurlums :)
* * *
[User Picture]
On 27. Februāris 2013, 08:32, [info]vilibaldis commented:
diemžēl viss atkarīgs no pedagoga, daži mūzikas stundas diskreditē tiktāl, ka spēj vien uzdzīt riebumu. iespējams, ka lēmējiem, ikurāt, šads skolotājs pusaudzības gados gadījies.
bet visādi citādi varu vien piekrist :)
[User Picture]
On 27. Februāris 2013, 10:38, [info]simamura replied:
prasmīgs pedagogs pats par sevi, bet tas jau nākamais uzdevums. Neprasmīgs riebumu iedzīs arī pret matemātiku, latviešu valodu un ģeogrāfiju.
* * *
On 27. Februāris 2013, 09:52, [info]lasitajs commented:
Labi rūkts.
* * *
[User Picture]
On 27. Februāris 2013, 14:57, [info]mufs commented:
kurš tad? (virsdirzeņķis)
* * *
On 27. Februāris 2013, 15:45, [info]kolibrs commented:
Iespējams, diriģents tikai gribēja "savākt" cilvēkus. Lai saņemas uz kādu atsevišķu daļu/īpašu skaņdarbu.
Mums arī diriģenti visu ko teica, gan no patriotiskā gala, gan no pavisam cita gala. Tas bija vajadzīgās noskaņas radīšanai, lai "savāktu", lai pievērstu uzmanību utt.
[User Picture]
On 27. Februāris 2013, 16:53, [info]simamura replied:
es to visu saprotu, un redzēju arī tos Vīgnera citātus, kas te pirmīt apkārt ceļoja, un skaidrs, ka tā viņam tikai tāda izrunāšanās. Bet šitā dziedošās tautas un viņas dziesmoto revolūciju tēma ir kaut kas mazliet cits, kas nav tikai uzmundrinoša runāšana ar bēbīšiem bēbīšu valodā.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry