Marts 18., 2015
| 20:25 Ļoti, ļoti sāk iepatikties tā gaļas neēšana. Nesaku, ka būšu veģetāriete 100%, bet nu jau ēdu gaļu pavisam reti, un nemaz vairs negribās. Pēdējās pāris reizes, kad esmu ēdusi gaļu, viss beidzas slikti - ar sāpēm, kuņģa spazmām un citām netīkamām lietām. Skatos uz visiem gaļēdājiem apkārt un kaut kā jocīgi - nemaz tie ceptie vistu stilbiņi tik kārdinoši neliekas, un prātā nāk vien tā mūžīgā smaguma sajūta vēderā, kāda rodas pēc lielas, tradicionālas maltītes. Piefiksēju arī, ka nogāja visas pumpas, kamēr ēdu kā 100% vegāns, bet tikko iedzēru pāris krūzes kafijas ar pienu un cukuru, nākamajā rīta bija visa seja vienos augoņos. Tātad cukurs vai piens, vai viss kopā. Vēl neesmu piešāvusies veģetārai domāšanai, un veikalā ieejot, bez saraksta un saplānotām receptēm ir kā ir. Bet tik lieliska sajūta, kad pa visu dienu ēsti vien graudi, dārzeņi un augļi. Kaut kā pašai iekšā sajūta, ka ķermenis ir pateicīgs.
|
Comments:
es jau vairaakus gadus eedu vegjetaari un no anglijas produktu klaasta es lietoju quorn. vinjiem ir ljoti labas "vistas" filejas un broccoli and cheese escalope un vispaar viskaut kas taads labs ar ko aizstaat galju. un high in fibre, kas ir labi veederam. esmu kaut kaa jau pieshaavusies tam visam sheit dziivojot, bet taisniiba ir, es tieshaam juutos labaak kaa pirmstam kad eedu galju. tagad esmu uz daarzenju smoothie un seja arvien labaaka paliek. kas to buutu domaajis, ka man paliidzees katru riitu viens zaljais kokteilis. :)
Cik forši dzirdēt, ka arī jūti tās pārmaiņas. Es esmu mēģinājusi quorn, bet man kaut kā ne pārāk patika, varbūt ne pārāk labi pagatavoju. Un starpība arī tā, ka man negribas nedz gaļu, nedz kaut kādus gaļas aizstājējus. Bet jā, augos ir spēks! (es tagad gribu sulu spiedi, jo man vietājā sulu bodē spiež tādu sulu/smūtiju, ka man ir atkarība - banāns, ābols, ingvers, laims. Tik garšīgi!)
Man ļoti patīk veģetārisms. Es gaļu ēdu tikai ārpus mājas, kur nav daudz citu iespēju reizēm. Bet mani gaļa nogurdina. Bet man prieks, ka vēl kāds ir atklājis dārzeņu lieliskumu. :)
Interesanti arī kā, pašam kļūstot par zālēdāju, izrādās, ka daudzi citi arī tādi ir :)
Un man arī nav vajadzīgi tie gaļas aizstājēji lielākoties. Izņemot, kad taisu specifiskus čili (con carne). Tad pielieku vegan mince. Jo dārzeņi ir lieliski. Un tas trakais piens vispār... Kad palasa tā centīgāk, tad arī pret pienu rodas nepatika. Vismaz man. Bet nu, pavisam vegānam grūti būt, ja sanāk daudz ēst ārpus mājas.
Tomēr, cenšos nebāzties ar savu dziesmu grāmatu svešā baznīcā. Šīs tēmas cilāju tikai ar citiem, kuri izvairās no gaļas. Neesmu te, lai kādu konvertētu.
Es nedaudz paeksperimentēju Īrijā ar visu to ēšanu ārpus mājām - it kā ir ierobežotas iespējas, bet var forši samiksēt visādus side dish vienā lielā pasūtījumā un nav nemaz tik traki + sanāk lētāk kā citiem, kas pasūta gaļas ēdienus. Ar pienu man ir ok, ļoti garšo mandeļu piens, bet nezinu kā izvairīties no sviesta, cukura, jogurtiem. Sojas produktus neēdu dēļ GMO un tad ir kā ir. Nav jau tā, ka baigi to visu vajag, bet dažreiz gribās.
Nav jau ko nevienu konvertēt, man liekas, ka cilvēks pats pie tā nonāk, ja ir sajūta,ka vajag un ir forši.
Es jau 8mēn. esmu vegāns, āda nekad nav bijusi labāka kā ir tagad, brīnumi nenotiek un jaunāka nepalieku (:D) bet pumpas vairs nemetas (izņemot hormonālās PMS laikā, un arī tās daudz, daudz mazākā apjomā). Varūt tikai sakritība un vegānismam ar to nekāda sakara, bet man prieks, ka tā.
hmm, es jūtos diezgan labi arī pēc sulīga silta liellopa gab. apēšanas. |
|
|