.. |
[26. Feb 2012|14:48] |
Es gan īpaši neorientējos kafiju cenās, BET - autenē kafija brūnā plastmasas krūzē (cukuru izmaisām ar to balto automātu kociņu) maksā 80 saņi. Iedzēru krējuma liķieri, uztaisīju pupiņu salātus un baigi uznāca miegs. Šodien vēl ieplānots taisīt kaut ko līdzīgu zandarta klimpiņām ar laša krēmu, tāpēc ies uzpīpēt un sāks darboties. Moš māsa ar šampi arī atnāks. Recepte (10 cilvjiem, es taisīšu uz pusi visu) klimpām: 1 kg zandarta filejas (man būs kkāda ne tik kruta), sās, baltie pipari, 4 olu baltumi, 1/4 l saldais krējums, 1/4 l sauss baltvīns, 1/4 l zivs buljons. spināti: 2 šalotes sīpoli, 1 kg spinātu, 100 g sviesta, sāls, pipari, muskatrieksts. Krēmam: 1/4 l saldais krējums, 1/8 l zivju buljons, 200 g kūpināta laša atgriezumi (paņēmu vēderus, būs trekni līdz vēmienam), sāls, Kajennas pipari. Zandarta fileju sagriež mazos kubiņos, apsāla un saber ar pipariem. Zandartu, olu baltumus un krējumu atdzesē (saldētavā), ar mikseri sakuļ biezenī, tūlīt atkal aukstumā iekšā. Uzvāra baltvīnu, zivs buljonu, tad ņem no aukstuma to zandarta masu, ar 2 karotēm taisa klimpas un met tai buljonā uz 5-10 minūtēm. Spinātus tāpat visi zin, kā gatavot. Krēms: saputo krējumu, atgriezumus un buljonu mikserī sakuļ tā, lai ir biezenis. pieliek krējumam, pieliek sāli un Kajennas piparus. Krēmu uzsilda ūdens peldē. Nu, tad to krēmu lej uz šķīvja, liek 2 klimpas un spinātus. |
|
|
Comments: |
pasaki man, kas ir tie šarlotes sīpoli?
| From: | oblica |
Date: | 26. Februāris 2012 - 15:09 |
---|
| | | (Link) |
|
Nu, tādi sīpoli, kas bišku pēc ķiplokiem garšo, izskatās kā mazāki sīpoli, iekšā tā kā daiviņās.
Un maigāki par parastajiem sīpoliem, kā arī ātrāk paliek mīksti.
| From: | blond |
Date: | 26. Februāris 2012 - 15:19 |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | str |
Date: | 26. Februāris 2012 - 16:26 |
---|
| | | (Link) |
|
tu esi nepārspējama:) | |