No mammas virtuves |
[28. Jun 2009|15:26] |
Līdaku kotletes tomātu mērcē un aukstais šašliks
Pirmais:
Līdaku kotletes cep kā parasti - nu, tur izķidā līdaku, notīra zvīņas, izņem lielo asaku, nogriež spuras un samaļ, + ola, sāls, pipari, ja gribās tādas treknākas, nedaudz cūkas speķa, mazliet biezpienu "čaganumam".
Sataisa marinādi - ūdens, etiķis, cukurs, sāls, pipari, lauru lapa un tajā apvāra ripās sagrieztus sīpolus. Kad sīpoli apvārīti, katlā liek tomātu pastu un visu uzvāra. Liek kārtām bļodā - kotletes, marinādi un sīpolus, atkal kotletes. Atdzesē, ieliek ledusskapī un ēd nākamā dienā aukstas. Man līdaka šķietās par sausu un plikas tās kotletes nevisai, bet šādā marinādē uz baltmaizes ar sviestu - mmmmm!
Otrais:
Meža cūkas cepešgabalu ierīvē ar sāls, piparu, ķiploku maisījumu, liek pīlē, uz lielas liesmas apcep, pārlej ar buljonu vai ūdeni un šmorē kādas 2 h, kamēr gatavs. Atdzesē, griež strēmelēs un kārto bļodā tāpat kā kotletes - kārta gaļas, kārta marinādes un sīpolu. Atdzesē, liek ledusskapī uz kādām 8 h. Arī meža cūkas gaļa ir diezgan pasausa (ja vien nav pagadījies tāds treknāks vēlā rudens cūķis), bet šitā sataisīta labi garšo. Lieku aukstajā galdā visādos saviesīgos pasākumos, " groziņvakaros" - laba zacene. Var arī uzsildīt uz pannas un ēst kopā ar rīsiem. |
|
|
Comments: |
mīļuprāt iegrieztos šovakar ciemos.. tā teikt - juridiskus jautājumus apspriest un BB apraudzīt.
Ap cikiem, nezini? Dārgais ar Krišu aizgāja uz jahtu, mēs ar B.B. pagaidām pa māju, bet iesim šiem pretī. Būtu labi, ja iepriekš uzzvanītu, vai esam mājās. Izskatās, ka no kādiem 6-8 nebūsim.
ps 'tu jau var arī līdz tiem 6 droši.
vēl nezinu cikos beigšu darboties, bet varu taču piezvanīt..
| From: | nova |
Date: | 28. Jūnijs 2009 - 19:56 |
---|
| | | (Link) |
|
bļin, kad man kāds beidzot uzdāvinās pīli
mans bračka pateica, ka bez pīles nav nekādas dzīves un uzdāvināja vārda dienā. :) | |