oblica - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

No mammas virtuves 28. Jun 2009|15:26

oblica
Līdaku kotletes tomātu mērcē un aukstais šašliks


Pirmais:

Līdaku kotletes cep kā parasti - nu, tur izķidā līdaku, notīra zvīņas, izņem lielo asaku, nogriež spuras un samaļ, + ola, sāls, pipari, ja gribās tādas treknākas, nedaudz cūkas speķa, mazliet biezpienu "čaganumam".

Sataisa marinādi - ūdens, etiķis, cukurs, sāls, pipari, lauru lapa un tajā apvāra ripās sagrieztus sīpolus. Kad sīpoli apvārīti, katlā liek tomātu pastu un visu uzvāra.
Liek kārtām bļodā - kotletes, marinādi un sīpolus, atkal kotletes.
Atdzesē, ieliek ledusskapī un ēd nākamā dienā aukstas.
Man līdaka šķietās par sausu un plikas tās kotletes nevisai, bet šādā marinādē uz baltmaizes ar sviestu - mmmmm!

Otrais:

Meža cūkas cepešgabalu ierīvē ar sāls, piparu, ķiploku maisījumu, liek pīlē, uz lielas liesmas apcep, pārlej ar buljonu vai ūdeni un šmorē kādas 2 h, kamēr gatavs.
Atdzesē, griež strēmelēs un kārto bļodā tāpat kā kotletes - kārta gaļas, kārta marinādes un sīpolu. Atdzesē, liek ledusskapī uz kādām 8 h.
Arī meža cūkas gaļa ir diezgan pasausa (ja vien nav pagadījies tāds treknāks vēlā rudens cūķis), bet šitā sataisīta labi garšo. Lieku aukstajā galdā visādos saviesīgos pasākumos, " groziņvakaros" - laba zacene. Var arī uzsildīt uz pannas un ēst kopā ar rīsiem.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.