No mammas virtuves |
28. Jun 2009|15:26 |
Līdaku kotletes tomātu mērcē un aukstais šašliks
Pirmais:
Līdaku kotletes cep kā parasti - nu, tur izķidā līdaku, notīra zvīņas, izņem lielo asaku, nogriež spuras un samaļ, + ola, sāls, pipari, ja gribās tādas treknākas, nedaudz cūkas speķa, mazliet biezpienu "čaganumam".
Sataisa marinādi - ūdens, etiķis, cukurs, sāls, pipari, lauru lapa un tajā apvāra ripās sagrieztus sīpolus. Kad sīpoli apvārīti, katlā liek tomātu pastu un visu uzvāra. Liek kārtām bļodā - kotletes, marinādi un sīpolus, atkal kotletes. Atdzesē, ieliek ledusskapī un ēd nākamā dienā aukstas. Man līdaka šķietās par sausu un plikas tās kotletes nevisai, bet šādā marinādē uz baltmaizes ar sviestu - mmmmm!
Otrais:
Meža cūkas cepešgabalu ierīvē ar sāls, piparu, ķiploku maisījumu, liek pīlē, uz lielas liesmas apcep, pārlej ar buljonu vai ūdeni un šmorē kādas 2 h, kamēr gatavs. Atdzesē, griež strēmelēs un kārto bļodā tāpat kā kotletes - kārta gaļas, kārta marinādes un sīpolu. Atdzesē, liek ledusskapī uz kādām 8 h. Arī meža cūkas gaļa ir diezgan pasausa (ja vien nav pagadījies tāds treknāks vēlā rudens cūķis), bet šitā sataisīta labi garšo. Lieku aukstajā galdā visādos saviesīgos pasākumos, " groziņvakaros" - laba zacene. Var arī uzsildīt uz pannas un ēst kopā ar rīsiem. |
|