MēS vIsI mIrSiM! - Aj, nenoturējos es ar', par to pienu runājot:
[Recent Entries][Archive][Friends][User Info]
01:12 pm
[Link] |
Aj, nenoturējos es ar', par to pienu runājot: Ja man būtu izvēle, es konsekventi pirktu pienu no tantiņas, kas tur savu goteli, maksājot tantelei puslatu par piena litru - manuprāt, tā būtu godīga cena par labu mantu. Piena tauku saturs būtu kādi 4-5% un tas garšotu pēc piena. Pašlaik, manuprāt, notiek sekojošais: 1. Govi tur fermā hz kādos apstākļos un baro hz ar ko. Nu labi, jādomā, ka tas kombikorms kaut daļēji ir ēdams, savādāk jau gove nedotu pienu vispār; 2. Iegūto pienu no vairākām lielsaimniecībām sagāž kopā un to nokrejo, lai iegūtu saldo krējumu, skābo krējumu, kefīru, paniņas, utt., biezpienu, n-tās šķirnes sierus un sieriņus, kā arī kausētos sierus, kuriem piegāž klāt n-tās krāsvielas, garšvielas, stabilizatorus un citus sūdus, kas normālā pārtikas produktā un manā vēderā ir absolūti lieki, bet ir vitāli nepieciešami, lai tik es un Tu pirktu nekvalitatīvu mantu, kas izskatās, garšo un smaržo pēc puslīdz pieņemamas mantas; bez tam šo preci var bodē uzglabāt ilgāk kā to pienu, no kura tā tika sataisīta; 3. No pārpalikuma saražo piena pulveri, kuru, piejaucot klāt dzeramajam krāna ūdenim, iegūst 2% Limbažu, Valmieras, vai Cesvaines pienu - par Rīgas vai Tukuma PK darinājumiem es vispār neizteikšos, negribu kļūt rupjš. Visi šie baltkrāsainie brīnumi izskatās pēc piena, bet... tā vairs nav piena garša.
Tātad, ko mēs iegūstam? Piena ražotājs ir saņēmis ~27 santīmus par litru 5% piena. Pārstrādātājs ir saražojis kārtīgu lērumu visai draņķīgas produkcijas, bet arī ir ieguldījis viskautkādus resursus un darbaspēka. Un tagad to visu uzpērk tirgotājs, lai pārdotu mums par maksimāli iespējamo cenu, ko mēs esam gatavi/spiesti maksāt. Viņa izdevumi ir noliktavas, veikali un alga šoferiem, pārdevējām un kasierēm... daudziem izdevīga Sistēma ir izveidota, vai ne?
Tikai... es gribu normālu pienu. Bet to tirgot nav izdevīgi pārstrādātājam. Viņam izdevīgi strādāt un viņam, izskatās, nospļauties par produkcijas kvalitāti - ka tik saražoto produkciju ir iespējams kādam muļķim pārdot. Interesanti, kas būs, ja patiesi neviens 10 dienas nepirks nekādu piena produkciju? Lielveikali nepārdoto produkciju nosūtīs atpakaļ ražotājam, vai ne? Pārstrādātājam, kurš no 5% piena taisa visādas riebeklības. Un ko iesāks pārstrādātājs? teiks fermerim - vecais, bļā, naudiņas nebūs, bet mēs varam Tev piešķirt 5 tonnas Holandes siera, kuru mēs saražojām no Tava piena un 100 litrus 2% piena, kuru neviens nepērk, jo mēs Tavu pienu sadirsām, nah.
Tā nu es savā galvā varu izdomāt tikai vienu - pirkt veikalā tikai labus un garšīgus piena produktus un par katru brāķi nekautrēties un rakstīt sūdzības PVD, PTAC un pārstrādātājiem. Ierēdņi, tādi kā es, jau ir atrauti no reālās dzīves un domā - ja cilvēki nebrēc, tātad viss ir kārtībā. Vajag brēkt un sūdzēties - klusēšana un purpināšana forumos ierēdņiem ir pie pakaļas.
|
|
|
"Vajag brēkt un sūdzēties - klusēšana un purpināšana forumos ierēdņiem ir pie pakaļas. " Vot es arī balsoju par šito variantu.
| From: | mamuts |
Date: | February 14th, 2008 - 02:14 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Pareizi - uz vēstulēm ierēdņiem ir jāreaģē. Vajadzētu tikai uzzināt, kā juridiski pareizi noformēt dokumentus. ;))
27 santīmus!!!! Tu kur tik lielas iepirkuma cenas redzēji? Es pērku no kaimiņa par 1,30 Ls trīslitru burku. Tā ir viena no retajām pāķosdzīvošanas priekšrocībām. Veikala pienu pie bada var tikai zupā likt vai pankūkās :/
Starp citu, Limbažu pienu ražo Rīgas PK, ja tas Tev liekas labāks par Rīgas PK pienu, tad tas ir dīvaini :D
| From: | mamuts |
Date: | February 14th, 2008 - 03:00 pm |
---|
| | | (Link) |
|
uj, 24 santīmus, es sajaucu. Ta hz par tiem Blimbažiem, es veikala pienu sen vairs nedzeru. Točna RPK??? :DDD
Aha, RPK jau labu laiku, Limbaži pārdeva šiem nosaukumu un firmas zīmi :)
| From: | kramers |
Date: | February 14th, 2008 - 02:35 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Dzīvajā pienā neviens, izņemot pircēju, nav ieinteresēts. Problēmas ar ražošanu, transportēšanu un realizāciju. Tieši tas pats kas notiek ar alu. Daudz vienkāršāk ir sabāzt plauktos Aldara ražojumu, kurš var stāvēt mēnešiem ilgi, nekā turēt aukstumā un tumsā dzīvo alu. Var jau nepirkt. Bet cik būs to apzinīgo cilvēciņu kas nepirks? 100? 1000? Tirgotaji pēc nedēļas nocenos un pensionāri ar prieku izslaucīs visus nocenotos produktus uz Urrā. Tuvākajā laikā izmaiņas nebūs. Tās parādīsies ar laiku. Atceries kā 90.gadu sākumā uzradās spontānais tirgus no autotreileriem un tirdzniecības bāzes no kravas konteineriem. Un cilvēki skrēja un pirka jo tur bija lētāk un izvēle. Šodien tas ir noiets etaps. Šodien notiek tuss pa Tirdzniecības Centru. Paies kāds laiks uz cilveki sāks domāt arī par to ko dzer un ēd. Tu būtu ticējis pirms 15-20 gadiem ka pirksi dzeramo ūdeni veikalā?
| From: | mamuts |
Date: | February 14th, 2008 - 02:56 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Es jau vēl tagad to nepērku, bet vedu no māmiņas... pašiem savs urbums!
| From: | mamuts |
Date: | February 14th, 2008 - 03:56 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ūdeni vedu, protams! ;))
| From: | kramers |
Date: | February 14th, 2008 - 04:35 pm |
---|
| | | (Link) |
|
A alus nava?
| From: | mamuts |
Date: | February 14th, 2008 - 04:45 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Na-a... :((((( |
|