Viss ir slikti |
[Oct. 14th, 2016|03:52 pm] |
Vairāku stadiju sintēze.
Pirmās stadijas izejviela drausmīgi smird. Tā tiek alkilēta. Produkts briesmīgi smird. Tam aminogrupu nomaina pret jodu. Produkts nenormāli smird. No šī jodīda tiek iegūta atbilstošā borskābe. Tā pretīgi smird.
Un es vārdu "smird" nemēdzu lietot pa roku galam, kad vien kaut kas neatgādina rožu smaržu. Nē, uz novērtējumu "smird" no manis ir īpaši jāuzprasās.
Vēl gan daudzas stadijas priekšā, redzēs, kā būs tālāk. Bet pagaidām īpašam optimismam pamatu neredzu. |
|
|
Comments: |
| From: | ctulhu |
Date: | October 14th, 2016 - 04:36 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Piemaisījums kas velkas līdzi?
Jeb smird dažādi?
Smird dažādi, un tā kā tur iekšā ir tioētera fragments, kas velkas līdzi līdz pat plānotajam galaproduktam, tad tām vielām ir visas tiesības smirdēt. Es jau neesmu baigi pārsteigts. Vienkārši sūdzos. :)
| From: | ctulhu |
Date: | October 14th, 2016 - 04:47 pm |
---|
| | | (Link) |
|
//tioētera fragments,//
ā nu tad neko, tad smirdēs
Cerības lieku uz to, ka ejot cauri stadijām, tas savienojums uzaudzē molekulmasu. Varbūt uz tā rēķina nebūs tik viegli lidojošs, un smirdēs mazāk.
Nezinu, kas citiem, ka vemt gribas un tā tālāk, man kaut kā pofig, dīvaina, sērorganikai raksturīga smaka un viss.
Smaržas sajūtas cilvēkiem mēdz ļoti atšķirties. Un tomēr, sērorganikas aromātu pasaulē ir gana plašas variācijas - ļoti atšķiras metilmerkaptāna sulīgais sūds, dimetilsulfīda puvušie kāposti un tiofenola degošā gumija.
Protams, bet viņām visām ir kopīgs tas sērainums, vai nu nezinu, kā to lai sauc.
Tas tā ir, jā. Lai gan daudzi sēru saturošie savienojumi smird pēc sūda, ar skatolu nevienu nesajauksi - nav gluži tas.
Vot, kāreiz tieši slaveno skatolu neesmu odis, tuvākais bijis indols vai tā 3-karbinols, pēdējais gan vairs visai necili kaut ko atgādina. | |