janvāris
Posted by inese_tk on 2017.01.06 at 21:34draugi, lai gan es pagājšnakt sapnī nozagu zelta ķēdīti, par kuru man pēc tam bija jāatmaksā 850 eur, es šodien esmu paveikusi arī ko derīgu. es beidzot iztaisījos izmēģināt savā galvā tapušo vegānisko "biezpiena" sieriņu recepti un jūtos ar to apmierināta.
masa
~ 3 saujas indijas riekstu (var iepriekš drusku pamērcēt, bet neatvērsies nekāds bezdibenis arī, ja nepamērcēs);
~ 2 karotes kokosriekstu piena biezās daļas (es pieliku vairāk un šķita maķenīt par treknu. es teiktu, ka, ja gribas liesāk, var taisīt vnk ar ūdeni, bez kokospiena);
~ 2 karotes medus (trū vegāni ņem kādu citu saldinātāju, kas nu pašiem patīk)
~ puscitrona (neliela) sula
~ krietna tējkarote vaniļas cukurs (nu, vai kāda puspāksts vaniļas sēkliņu)
visu sablendē, liek silikona formiņās, kas kaut attāli formas un izmēra ziņā atgādina biezpiena sieriņus
liek to visu saldētavā. mērķis nav sasaldēt kramā, bet lai ir vnk stingri
glazūra
man mājās stāv visādas sadāvinātas šoķenes. es paņēmu vienu veselu tādu sūdīgāku (44% kakao) un kādu pusi fancy 85%
salauž gabaliņos, saber emaljētā krūzītē ar sēnīti, pieliek kādu karoti kokoseļļas un atstāj uz plītsmalas
iet uz istabu dzert tēju un skatīties internetā
pēc kāda laika, kad "biezpiena" masa sastingusi, apviļā to izkusušajā šoķenē, liek uz cepampapīra un gatavs
uzglabā ledusskapī. ja gribas, var satīt folijā.
ja ir iedvesma, var uzražot daudz un glabāt saldētavā, lai pa pārītim izvilktu un atlaidinātu, kad sagribas.
masa
~ 3 saujas indijas riekstu (var iepriekš drusku pamērcēt, bet neatvērsies nekāds bezdibenis arī, ja nepamērcēs);
~ 2 karotes kokosriekstu piena biezās daļas (es pieliku vairāk un šķita maķenīt par treknu. es teiktu, ka, ja gribas liesāk, var taisīt vnk ar ūdeni, bez kokospiena);
~ 2 karotes medus (trū vegāni ņem kādu citu saldinātāju, kas nu pašiem patīk)
~ puscitrona (neliela) sula
~ krietna tējkarote vaniļas cukurs (nu, vai kāda puspāksts vaniļas sēkliņu)
visu sablendē, liek silikona formiņās, kas kaut attāli formas un izmēra ziņā atgādina biezpiena sieriņus
liek to visu saldētavā. mērķis nav sasaldēt kramā, bet lai ir vnk stingri
glazūra
man mājās stāv visādas sadāvinātas šoķenes. es paņēmu vienu veselu tādu sūdīgāku (44% kakao) un kādu pusi fancy 85%
salauž gabaliņos, saber emaljētā krūzītē ar sēnīti, pieliek kādu karoti kokoseļļas un atstāj uz plītsmalas
iet uz istabu dzert tēju un skatīties internetā
pēc kāda laika, kad "biezpiena" masa sastingusi, apviļā to izkusušajā šoķenē, liek uz cepampapīra un gatavs
uzglabā ledusskapī. ja gribas, var satīt folijā.
ja ir iedvesma, var uzražot daudz un glabāt saldētavā, lai pa pārītim izvilktu un atlaidinātu, kad sagribas.