sāļie plācentiņi
Posted by inese_tk on 2016.03.12 at 23:42pēdējā laikā kaut kā ļoti maz sanāk gatavot ēst. bet vairākas reizes ir bijis tā, ka paliek pāri nepēsta griķu bļodiņa. foršākais veids, kā viņus utilizēt ir - jaukajos plācentiņos.
iemet bļodā griķus, sarīvētu burkānu, sasmalcinātu sīpiku un ķipliku, turku zirņu miltus, garšvielas, sāli un aplej ar ūdeni, samaisa un cep. ja cep eļļā uz pannas, tad taisa šķidrāku, ja cepeškrāsnī uz cepampapīra, tad biezāku mīkliņu.
optionālās sastāvdaļas - sagrieztas olīvas, sezama vai sauleņu sēkliņas, tomāts utt.
es vispār lieku arī čut čut cepampulveri. no garšvielām - kurkumu, kuminu, kādu masalu vai zaļumus. kas nu patīkas.
iemet bļodā griķus, sarīvētu burkānu, sasmalcinātu sīpiku un ķipliku, turku zirņu miltus, garšvielas, sāli un aplej ar ūdeni, samaisa un cep. ja cep eļļā uz pannas, tad taisa šķidrāku, ja cepeškrāsnī uz cepampapīra, tad biezāku mīkliņu.
optionālās sastāvdaļas - sagrieztas olīvas, sezama vai sauleņu sēkliņas, tomāts utt.
es vispār lieku arī čut čut cepampulveri. no garšvielām - kurkumu, kuminu, kādu masalu vai zaļumus. kas nu patīkas.