svaigie kanēļrullīši
Posted by inese_tk on 2015.01.18 at 19:54ja jums uznāk kanēļa trakums, bet gribas ieturēt veselīguma līniju un/vai negribas iet uz veikalu, tad no mājās sagrābstītām lietām sanāk lieliski svaigie kanēļrullīši.
"mīkla"
pusglāze linsēklu (samaļ kafijdzirnavās)
pusglāze pilngraudu auzu miltu (nav obligāti, var aizstāt ar riekstiem)
pusglāze valriekstu (vai mandeļu, piemēram)
~ 2 karotes bez kaudzes medus (vai agaves, vai kāda cita salda un lipīga viela)
smalki sablendē sausās sastāvdaļas, pieblendē medu, samīca bumbulī un izrullē uz cepampapīra. sagriež aptuveni 3x13cm lielās sloksnītēs
"pildījums"
sauja dateļu (lētās jāpamērcē)
sauja rozīņu
sauja indijas riekstu
1-2 tējk. kanēļa
drusku citronsulas
karote virgin kokoseļļas (nekas nenotiks arī, ja tās nebūs)
ūdens pēc vajadzības
visu sablendē vijīgā krēmveida masā. smērē uz "mīklas" strēmelītēm un sarullē rullīšos.
ēd.
ilustrācijas nebūs. man slinkums.
"mīkla"
pusglāze linsēklu (samaļ kafijdzirnavās)
pusglāze pilngraudu auzu miltu (nav obligāti, var aizstāt ar riekstiem)
pusglāze valriekstu (vai mandeļu, piemēram)
~ 2 karotes bez kaudzes medus (vai agaves, vai kāda cita salda un lipīga viela)
smalki sablendē sausās sastāvdaļas, pieblendē medu, samīca bumbulī un izrullē uz cepampapīra. sagriež aptuveni 3x13cm lielās sloksnītēs
"pildījums"
sauja dateļu (lētās jāpamērcē)
sauja rozīņu
sauja indijas riekstu
1-2 tējk. kanēļa
drusku citronsulas
karote virgin kokoseļļas (nekas nenotiks arī, ja tās nebūs)
ūdens pēc vajadzības
visu sablendē vijīgā krēmveida masā. smērē uz "mīklas" strēmelītēm un sarullē rullīšos.
ēd.
ilustrācijas nebūs. man slinkums.