janvāris
Posted by inese_tk on 2018.02.01 at 00:13Vispār es viņas taisīju dienu pirms Līgu ieraksta un iespējams jau esmu kādu sastāvdaļu aizmirsusi, bet
1 gab Rimi nopērkamā tofu klucītis
sauja indijriekstu
paliela karote zemesriekstu sviesta
neliela šļuka olīveļļas (man domāt, ka ar valriekstu vai sezama eļļu būtu garšīgāk, bet man nebija)
ķiplokdaiva
neliela piciņa miso pastas (optional)
neliela piciņa medus (trū vegāni ņem agaves sīrupu vai cukursīrupu vai man vienalga ko)
citronsula
rauga pārslas
sāls, pipari, garšvielas
visu iemet blenderī un blendē, kamēr smooth. saveļ bumbiņās.
pēc tam apviļā - grauzdētās sezama sēkliņās, drupinātos valriekstos, sīki sakapātos kaltētos tomātos un kaltētos garšaugos (baziliks, timiāns, raudene)
ziež uz cepeškrāsnī apgrauzdēta rudzu lavaša.
vienkāršākā versijās neveļ bumbās, bet atstāj kā smēriņu un smērē uz dajebkādas maizes riecientiņa, kāds nu vien gadās pie rokas. nu, vai arī neziež ne uz kā, bet ēd tīrajā kopā ar kādu ķirštomātiņu un olīvīti. vai taisa mazāka izmēra un liek salātos.
1 gab Rimi nopērkamā tofu klucītis
sauja indijriekstu
paliela karote zemesriekstu sviesta
neliela šļuka olīveļļas (man domāt, ka ar valriekstu vai sezama eļļu būtu garšīgāk, bet man nebija)
ķiplokdaiva
neliela piciņa miso pastas (optional)
neliela piciņa medus (trū vegāni ņem agaves sīrupu vai cukursīrupu vai man vienalga ko)
citronsula
rauga pārslas
sāls, pipari, garšvielas
visu iemet blenderī un blendē, kamēr smooth. saveļ bumbiņās.
pēc tam apviļā - grauzdētās sezama sēkliņās, drupinātos valriekstos, sīki sakapātos kaltētos tomātos un kaltētos garšaugos (baziliks, timiāns, raudene)
ziež uz cepeškrāsnī apgrauzdēta rudzu lavaša.
vienkāršākā versijās neveļ bumbās, bet atstāj kā smēriņu un smērē uz dajebkādas maizes riecientiņa, kāds nu vien gadās pie rokas. nu, vai arī neziež ne uz kā, bet ēd tīrajā kopā ar kādu ķirštomātiņu un olīvīti. vai taisa mazāka izmēra un liek salātos.