maijs
Posted by inese_tk on 2017.05.28 at 20:29ko darīt, ja ledusskapī mirst bakližānītis, ir pāris saujas valriekstu un iesākta tomātu sula?
sagriež bakližānīti gareniskās šķēlēs, drusku ieziež ar eļļas, garšaugu un balzamiko maisījumu. iekārto cepamtraukā.
ņem valriekstus, burkānu, sīpolu, 2 ķiplokdaivas, mazliet spinātu (man bi saldēti), garšvielas un sablendē - ne pilnīgā pļurā, bet tā graudaini. saziež uz traukā izkārtotajām bakližānīša šķēlēm. pārkaisa ar paprikas gabaliņiem (man bija saldēta), baziliku, rauga pārslām. pārlej ar tomātu sulu (tā nepārspīlējot, nevajag, lai skalojas pāri - drīzāk bakližānīša šķēļu biezumā vai mazliet virs). liek virsū vāku un cep kamēr vārās pilngraudu fusili un tiek griezti redīsi un gurķīši salātiem.
baigi garšīgi. ja būtu mājās, būtu pievienojusi arī tomātšķēles, bet nebija. tas blendētais un saceptais zieķis baigi labi varētu garšot arī atsevišķi - kā pastēte. būs jāpamēģina. bilžu nav - jau apēdām.
sagriež bakližānīti gareniskās šķēlēs, drusku ieziež ar eļļas, garšaugu un balzamiko maisījumu. iekārto cepamtraukā.
ņem valriekstus, burkānu, sīpolu, 2 ķiplokdaivas, mazliet spinātu (man bi saldēti), garšvielas un sablendē - ne pilnīgā pļurā, bet tā graudaini. saziež uz traukā izkārtotajām bakližānīša šķēlēm. pārkaisa ar paprikas gabaliņiem (man bija saldēta), baziliku, rauga pārslām. pārlej ar tomātu sulu (tā nepārspīlējot, nevajag, lai skalojas pāri - drīzāk bakližānīša šķēļu biezumā vai mazliet virs). liek virsū vāku un cep kamēr vārās pilngraudu fusili un tiek griezti redīsi un gurķīši salātiem.
baigi garšīgi. ja būtu mājās, būtu pievienojusi arī tomātšķēles, bet nebija. tas blendētais un saceptais zieķis baigi labi varētu garšot arī atsevišķi - kā pastēte. būs jāpamēģina. bilžu nav - jau apēdām.