Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Mar. 21st, 2015 09:31 am

Par pēdējo cibas cepienu - konkrēts piemērs - sievietei, kurai ir smaga garīga atpalicība, drīz gaidāms bērns. Vai sociālajiem dienestiem jāgaida līdz par neēdušu un neapkoptu bērnu ziņo kaimiņi jeb tomēr jāiejaucas jau laicīgi. Un kādā veidā jāiejaucas?

5 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]honeybee
Date:March 21st, 2015 - 10:57 am
(Link)
Būtu jāiejaucas, noskaidrojot, kas ir bērna tēvs un kādā kontekstā viņai šis bērns ir (atkarībā no tā, cik smaga ir atpalicība, rodas jautājums, vai viņa nav bijusi izvarota - tb vai viņa ir piekritusi neaizsargātam seksam un vai viņas piekrišana ir ņemama vērā - tur būtu jājautā psih* speciālistam).

Principā normālā valstī viņa JAU būtu sociālo dienestu regulārā pieskatīšanā, lai pārliecinātos, ka viņai viss ir un neviens nedara pāri, uz bērna ierašanās periodu vienkārši vajadzētu piedāvāt iespēju padzīvot half-way home vai piestaigāt biežāk, lai pārliecinātos, ka viss ir okei.
From:[info]heda
Date:March 21st, 2015 - 01:17 pm
(Link)
Šaubos, vai viņa zina atšķirību starp aizsargātu un neaizsargātu seksu, un iespējamo līdzautoru saraksts ir ļoti garš.
From:[info]pelnufeja
Date:March 21st, 2015 - 11:54 am
(Link)
vai ir kāds konkrēts gadījums, par kuru cepas?
From:[info]heda
Date:March 21st, 2015 - 01:07 pm
(Link)
Cepiens bija vispārējs - par baisajām bāriņtiesām, kuras tiranizē un atņem ģimenēm bērnus.
From:[info]pikaczu
Date:March 21st, 2015 - 03:25 pm

par prevenciju

(Link)
Man darba koleegje ir izdomaajusi, kaa atrisinaat sociaalaas probleemas ilgterminaa. Ieviest strerilizaacijas preemiju, nu kaadus1000 eirikus un lai to vareeto no pilngadiibas sanjemt. Taa visi nabadziigie un/dumjie izsleegs sevi no geenu parites. Es vinjai iebildu, ka personiibas gadu gaitaa meedz ne tikai degradeeties. Man pazinju lokaa ir pietiekami daudz cilveeku, ar kuriem vanckareejaam un nebeedu, bet tagad cieniijami gjimenes cilveeki.