reliģiskais moments - [entries|archive|friends|userinfo]
reliģiskais moments

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Mar. 24th, 2005|10:40 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
es tomēr zinu, brīdī, kad sākšu sludināt augšāmcelto Kristu, un to, kā viņš nāks otru reiz padebešos savā godībā, man ies vēl sliktāk, birs vēl vairāk akmeņu, mocīšos vēl lielākās iekšējās pretrunās, tāpēc vislabākā izeja ir vienkārši turpināt rakstīt par nesvarīgo un skatīšanos melnajā plaisā; jo klusēt es nevaru, akadēmiskais līmenis mani neinteresē, bet svarīgo teikt - nedrīkstu.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:March 24th, 2005 - 10:47 am
(Link)
hm.
vai tad iekšējās pretrunas nav tas, kas ir patiesi svarīgs? akmeņi - tas ir bullšits, to mēs varam laist pār galvu, bet man nez kāpēc liekas, ka kristieša labākā īpašība ir spēja pašaizliedzīgi mocīties iekšējās pretrunās, nevis ticēt (nevaru atrast pareizo vārdu) ikdienišķi.
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:March 24th, 2005 - 10:52 am
(Link)
es nesaprotu, ko Tu domā ar ticēšanu "ikdienišķi".

iekšējas pretrunas ir briesmīgi kaitīgas veselībai. labāk atrast kaut kādu balansu, sev nemelojot, bet samierinoties ar savu divpusējību. un es nevienu akmeni nevaru laist pār galvu, man ļoti sāp. gribās, lai visi mani mīl. saproti.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:March 24th, 2005 - 11:01 am
(Link)
bjot, značit - ljubit ;)

nē, redzi, tieši šis balanss, "nemelojot, bet samierinoties ar savu divpusējību", tas ir tas, ko es saucu par "ikdienišķu ticēšanu". labi, nemelo, bet mānies. kā mēs visi par viskautko, protams, tāpat kā es stāstu, ka esmu pašpietiekama (it kā jau esmu, bet kaut kas pietrūkst), tāpat kā... nu, tu saprati. man tikai liekas, ka kristietība nepieļauj šādu mānīšanos. nezinu, kāpēc tieši kristietība, bet tā čujs man saka.

bet par to mīlestību... nez. man liekas, ka cilvēks, kas no visas sirds cenšas izvairīties no visādiem asumiem un citiem nepatīkamām izdarībām, varbūt var "visiem patikt", bet mīlēt tomēr mīl tos, kas necenšas būt "patīkami".
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:March 24th, 2005 - 11:14 am
(Link)
nē, "ikdienišķa ticība" manuprāt ir tieši melošana, patiesības pielabošana, asumu nolīdzināšana. ka tu teiksim sāc izplatīt viedokli, ka ir iespējams kompromiss starp kristietību un to, kā tev pašam patīkas dzīvot. patiesa dzīve manuprāt ir sava vājuma un nespējas atbilst kristietības standartiem apzināšanās, tomēr nezaudējot ticību tai cerībai, kas ir Kristus. tas arī ir tas evaņģēlijs.