Pilnmēness nogurdinātie - An enema wrapped in misery

About An enema wrapped in misery

Previous Entry An enema wrapped in misery12. Okt 2007 @ 12:44 Next Entry
I have come to believe that the whole world is an enigma, a harmless enigma that is made terrible by our own mad attempt to interpret it as though it had an underlying truth.

-- Umberto Eco

Tags:
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]prtg
Date: 12. Oktobris 2007 - 12:57
(Link)
Nu jā, kvestā (aka dzīve) meklēt visaptverošu patiesību ir diezgan muļķīgi. Tomēr fakti paliek fakti un to lomu pārlieku noniecināt nevajadzētu. Faktiski mēs piedalāmies patiesības radīšanā ar katru elpas vilcienu, bet izvirzīt to uzmanības fokusa centrā nenozīmēs neko vairāk, kā mēģināt iegūt skaidru skatu uz pagātni, kura savukārt aizslīd un kā ziņu lente, ar katru brīdi mūsu apziņā nosūbot ar vien vairāk, ko gan nevar teikt par tās precīzo nospiedumu laiktelpas viengabalainajā plūdumā.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 12. Oktobris 2007 - 16:24
(Link)
Fakti paliek fakti? Diez vai, bet paskaidro lūdzu tuvāk.
[User Picture Icon]
From:[info]prtg
Date: 12. Oktobris 2007 - 16:40
(Link)
Fakti ir lietu savstarpējo pozīciju fiksācija laiktelpā, ko veic pati laiktelpa, pieņemot, ka gaismai un citiem enerģijas plūsmu veidiem ir atmiņa. Viens fakts ir vienas aplūkojamās lietas un ar to tobrīd visciešāk saistīto lietu fiksācija vienā konkrētā brīdī. Visu faktu kopuma fiksācija ir kā liela, apstādināta upe. Daži fakti atspoguļo būtiskas izmaiņas ierastajā faktu kombinācijā un tādējādi izceļas uz kopējā faktu fona, faktiski radot plūdenas vai asas stāvokļu pārejas līnijas kopējā attēlā. Ja runājam par to, kā faktus interpretē cilvēki, tad šie mainīgie fakti, ja tiek ievēroti, tiek dēvēti par notikumiem un cilvēku sabiedrībā nereti arī reģistrēti mutiski, rakstveidā vai vizuālājā atmiņā, vai atpazīti, piemēram, kā ciklisku dabas procesu pazīmes.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba