Pilnmēness nogurdinātie -

About  

Previous Entry 16. Aug 2009 @ 19:00 Next Entry
No The Economist iesūtītajām vēstulēm:

Kad es gandrīz 50 gadus atpakaļ apdomāju, vai neiegūt grādu ekonomikā, man pastāstīja, ka eksāmenu jautājumi katru gadu būšot tie paši, taču pareizā atbilde katru gadu būs cita.

Es nospriedu kļūt par inženieri.
Tags:
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: 16. Augusts 2009 - 23:44
(Link)
nav tālu no patiesības: Ekonomika vispār ir pierauta iaz matiem zinātne. Ir tirgus (kuru definējis un izdomājis cilvēks, nerēķinoties ar nekādiem augstākiem faktoriem), ir cilvēku izdomāti principi, ir cilvēka instinkti un ta nu visādi iepinušu matemātiskos algoritmus. ekonomika pašos pamatos ir fufelis, ja dziļāk sāk analizēt.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 17. Augusts 2009 - 09:11
(Link)
Nu, galvenais jautājums man būtu par to, vai un cik lielā mērā ir iespējams saskaitīt, cik precīzus, nu, teiksim, pareģojumus, ekonomika ir spējīga sniegt. Makro/mikro, utt.
[User Picture Icon]
From:[info]dusk
Date: 18. Augusts 2009 - 13:04
(Link)
Pa lielam pareģojumi ir bezjēdzīgi. Lasot ekonomikas grāmatu es esmu "sajūsmā" bijis par absurdajiem pieņēmumi, kuri ir vispārināti. Teiksim tā ekonomika ir lieliska demagoģija. So tāpēc izskatās tik patiesi. Piemēram, pieprasījums un piedāvājums :D Mākslīgi radītā patērētāju sabiedrībā ;) Vai klasiskie piemēri, ka uzņēmumi visi plāno mūžīgo uzņēmuma augšanu un attīstību. Bezgalīgi :D Tad nu notiek tie procesi, paris gudri vīri savelk līknes un apraksta ar formulām. Un ekonomikas vājprāts aprakstīts mazu brīdi (100 - 200 gadus). Turklāt mūsdienās tas kas aprakstīts ar laiku mainīsies, jo jāmaina sistēma kopumā. Ekonomika ir no tām zinātnēm, kuru ir jāreklamē, jāstāsta un jārada sevis nepieciešamība. Principā naudas mašīna, kura ir uzspiesta indivīdam. Tīri filozofiskas beigas.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba