Pilnmēness nogurdinātie - wīkenda atskats uz pagājušo

About wīkenda atskats uz pagājušo

Previous Entry wīkenda atskats uz pagājušo14. Dec 2008 @ 19:48 Next Entry
Manuprāt īsi precīzākais komentārs par Blūmbergiādi:


Bloomberg gājiens nav ne rupjš, ne agresīvs, ne kā citādi nosodāms - tika intervēta oficiāla, pie kam augstākā valsts amatpersona, kura pieņem lēmumus finanšu jomā.
No šīs amatpersonas prāta spējām jau vairākus gadus ir atkarīga 2,5 miljonu cilvēku labklājība, pie kam, ne svešu, nistamu iebrucēju, bet pašu tautiešu, nodokļu maksātāju labklājība.
Vai pasaulei būtu jāslēpj klaja nekompetence, infantilisms un pašapmierināta bezsatura frāžu bārstīšana? Nē - pasaule ir tiesīga redzēt Latvijas amatpersonu patieso seju.
Apvainot Bloomberg ētikas pārkāpumā varētu, ja, piem., intervējot sievieti, tai nejauši atpogātos blūze un šos kadrus neizgrieztu, bet parādītu visai pasaulei. Tas būtu nepatīkami, bet arī nekāda traģēdija.
Šeit tika rādīts ieņemamajam amatam pilnīgi neadekvāts profesionalitātes līmenis.
Par Latviju tas liecina sekojošu:
- amatpersonas ieceļ nevis atbilstoši spējām, bet partijas piederībai (padomju stils)
- ieceltās personas apveltītas ar milzu varu, ir pašapmierinātas, bet bez sajēgas, tādēļ valsti nevada, bet vēro notiekošo no malas, vaino ārējos ienaidniekus, globalizāciju, pasules krīzes (padomju stils)
- nekāda plāna, prioritāšu un rīcības secības šīm amatpersonām nav un to arī nevajag, jo viss taču ir labi, - mums nav ne uzņēmumu, ne lauksaimniecības, ne uzkrājumu, ne problēmu, ne nākotnes...
- šīs amatpersonas nenes nekādu atbildību ne par saviem vārdiem, ne darbiem.

par izglītību (skukas ieraksts).

- Man domāt viena no lietām ir, ka jo vecāki mēs paliekam, jo dažādākus cilvēkus esam redzējuši. Kurš no mums, kas padomju laikos gāja, piemēram, Rīgas 1. vidusskolā, tad zināja, kādi bērni mācās arodskolā Nr. X un kāds ir viņu "līmenis"? Otra lieta, saistībā ar augstskolām: ir, protams, tā, ka ir absolūti nekritiska pieeja studentiem - pasniedzējs nav ieinteresēts studentu izgāzt. Trešais beidzot varbūt ir tas, ka tā proporcija starp zinošiem un nezinošajiem, iespējams, agrāk bija lielāka kā citās valstīs.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba