self+other - pēdējais jaunums [entries|archive|friends|userinfo]
zvirbuleens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

pēdējais jaunums [Jun. 4th, 2014|02:26 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tagad jums ir tiesības saņemt unikālu Google+ pielāgotu vietrādi URL, kas palīdz ērti novirzīt personas uz jūsu profilu (vairs nekādu garu vietrāžu URL). Lūk, jūsu vietrādis URL: ...

Vai dieniņ, jūtos ļoti pagodināts. Vēl tikai vajadzētu atrast personas, ko ērti novirzīt, bet gan jau viņi paši ar laiku tās atradīs un novirzīs.

Upd. Man šķiet, ka tas "vietrādis" (vai "URL") tur galīgi nav vajadzīgs. Nez, ko jūs vispār domājat par tādām konstrukcijām, kur latviski norādītais (vai līdzīgs) vārds jau ietverts svešvalodas saīsinājumā, piemēram, NATO organizācija/bloks, SEB banka, PIN kods, ISSN numurs, standarts GOST utml.?
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]zivs
Date:June 4th, 2014 - 04:01 pm
(Link)
makten derdzīgs ir "visoptimālāk; pats optimālākais..", jo "optimāli" jau paredz pārāko pakāpi.
From:[info]ninona
Date:June 4th, 2014 - 04:14 pm
(Link)
Domāju, ka ar tiem pārējiem variantiem nav vienozīmīgi. T.i., kad tas ir uzņ. nosaukums/zīmols, tad būtībā nav nepareizi precizēt "cilvēku" valodā, kas tas ir, protams, vaktējot atkārtojošos vārdus/jēdzienus tīri stilistiski. Lielai dalai no šiem akronīmiem daudzi nezina atšifrējumus (un tie pat nav latviski), līdz ar to neliela norāde par to, kas tas ir, pilnīgi noteikti nekaitē.
Citādi gan ir tajā vietrādis/URL gadījumā, kad tas ir 1:1 viens un tas pats (tā es saprotu, neesmu pārbaudījusi) un vienkārši jāizvēlas lietošanai viens no tiem.
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:June 4th, 2014 - 04:25 pm
(Link)
Man liekas, ir stulbi to "vietrādi" lietot pilnīgi visur bez izņēmuma. Vajag, ja nav skaidrs, kāds ir URL locījums. Tas pats attiecas arī uz citiem saīsinājumiem.