Zuzannas domas - Komentārs citā žurnālā par Turcijā notiekošo [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Komentārs citā žurnālā par Turcijā notiekošo [1. Jun 2013|18:47]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šis ir svarīgs lūzuma punkts Turcijas vēsturē, bet lai tas nestu arī gaidītās pārmaiņas pietrūkst procesu vadība. Ne CHP, ne arī citi anti-AKP spēki nebija gatavi notiekošajam. Šo revolūciju vajag moderēt un būtu brīnumlabi rezultāti. Tagad ir tikai pabļaustīšanās, saindējušies cilvēki un neapmierinātība, ka nav rezultāta. Bet es turu īkšķus par miermīlīgu atrisinājumu un to, ka Erdogans saprot, ka tie 49% procenti, kas vēlēšanās viņu neatbalsta, nav kaut kas anonīms, bet ir reāls spēks.
Es savā laikā aizrāvos ar nevardarbīgās pretošanās pētīšanu un mobilizācija, saskaņota rīcība šādos protestos ir ļoti svarīga. Protams, arī informācijai ir liela nozīme - labi, ka ir kaut kāds notikumu coverage starptautiskajos medijos, bet AKP ir sapratusi, ka labāk vietējos medijus sargāt no tā. Well, šis ir interesants laiks un es tiešām ceru, ka tas ir uz labu.
Modernajai Turcijai ir pamatīga pieredze ar militāru sacelšanos, bet ar tik vispārīgiem tautas protestiem Turcija sastopas pirmo reizi.
Linkir ko teikt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]unintended
Date:1. Jūnijs 2013 - 18:56
(Link)
Vai AKP kontrolē visus medijus?
From:[info]zuzanna
Date:1. Jūnijs 2013 - 18:58
(Link)
Visus nē, bet pietiekami daudzus.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:2. Jūnijs 2013 - 07:03
(Link)
Tb mūsu moderētais arābu pavasaris, kas tik jauki iecēlis fundamentālistus pie varas ruļļiem Ziemeļāfrikā, mazliet iestrēdzis Sīrijā, nu nonācis līdz Ankarai? Rezultāti pagaidām patiesi ir lieliski, vismaz brāļiem musulmaņiem u.c. cīnītājiem pret diktatūrām ir par ko dzert šampanieti. :)
From:[info]zuzanna
Date:4. Jūnijs 2013 - 01:26
(Link)
Turcijai ir cita pieredze ar demokrātiju 20.gs. nekā "arābu pavasara" valstīm Z-Āfrikā, tāpēc arī iznākums varētu būt krasi atšķirīgs no Ēģiptes, Tunisijas, Lībijas un Jemenas. Bet palieciet kopā ar mums - mēs drīz par to uzzināsim!

hackers counter system