Zuzannas domas - Pārdomas pirms grēksūdzes [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Pārdomas pirms grēksūdzes [1. Apr 2010|03:33]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , ]

(pēc A. Meņa Tainstvo, slovo i obraz)

Grēki pret Dievu un Baznīcu

1. Vai neesmu atteicies no ticības? Vai neesmu kurnējis vai apšaubījis Dieva žēlastību? vai neesmu savu sirdi atdevis pasaulīgām lietām?

Vai esmu aizstāvējis ticību? Vai esmu pietiekoši laika veltījis lūgšanai un Dieva Vārda lasīšanai? Vai dievkalpojumā neesmu bijis izklaidīgs?

2. Vai neesmu par ticību runājis vieglprātīgi? Veltīgi pieminējis Dieva vārdu?

3. Vai es atceros, ka svētdienas veltītas Dievam? Vai eju baznīcā?

4. Vai neesmu uz ilgu laiku atlicis iešanu pie Dievgalda? Kā es gatavojos komūnijai? Vai neesmu gājis pie Dievgalda ar nocietinātu sirdi un nesalīdzis mieru ar savu tuvāku?

5. Vai esmu pildījis Dievam dotos solījumus? Vai esmu Viņam pateicies?

Grēki pret tuvāko

1. Kā es izturos pret saviem vecākiem? Ja viņi miruši, vai atceros par viņiem aizlūgt? Vai es viņiem daru zināmu savu pateicību?

2. Kā es izturos pret savas ģimenes locekļiem, pret tiem, ar kuriem kopā ikdienā strādāju? Vai protu paciest viņu trūkumus? Vai es bieži apskaišos? Vai neesmu iedomīgs, viegli aizvainojams, neiecietīgs? Vai apturu savas dusmas? Vai pieļauju nejaukus vārdus?

3. Vai protu glabāt mieru ģimenē un saskarsmē ar citiem? Vai neesmu atļāvies runāt ļaunu, tiesāt, ļauni izsmiet kādu? Vai esmu uzmanīgs pret citu vajadzībām un rūpēm? Vai visu laiku nedomāju tikai par sevi un savām problēmām? Vai protu ierobežot savus runas plūdus?

4. Vai neesmu melojis, bijis negodīgs, divkosīgs? Vai darbā neesmu bijis nolaidīgs? Vai esmu kādu nodevis? Vai esmu uzticīgi glabājis noslēpumus?

5. Vai neesmu bijis par bēdu iemeslu? Vai neesmu jaucis kādu ģimeni? Vai neesmu lauzis uzticību laulātajam draugam? Vai neesmu bez vajadzības laidis nepiedienīgus jociņus, runājis par mīlestību ar nepieļaujamu cinismu?

6. Vai neesmu skaudis, vēlējis ļaunu, priecājies, ka kādam dzīvē neveicas? Vai neesmu nicinājis kādu? Vai neesmu bijis aizdomīgs bez iemesla, visos redzēdams tikai sliktu?

7. Vai neesmu meklējis uzkundzēties? Vai neesmu mēģinājis citus apspiest un uzspiest viņiem savu gribu?

Grēki pret sevi pašu


1. Vai neesmu nodevies izmisumam un bezcerībai? Vai neesmu pieļāvis domas par pašnāvību?

2. Vai neesmu sev darījis pāri ar pārmērībām, dzeršanu un izlaidību? Vai esmu cīnījies ar jutekliskām domām? Vai esmu vairījies no kārdinājumiem?

3. Vai neesmu velti šķiedis laiku? Vai esmu pielietojis Dieva dotos talantus labiem darbiem? Vai esmu sevī stiprinājis apņemšanos kalpot tuvākam? Vai esmu cīnījies ar egoismu, pašapmierinātību, pārākuma apziņu? Kāds grēks man piemīt vislielākā mērā? Kāds tam iemesls?

Vai esmu pielicis pūles savai garīgai izaugsmei?

Lūgšana

Pēc sirdsapziņas pārbaudes padomā: kā tas nācies, ka esi tik daudz reižu aizvainojis Dievu un viņa mīlestību uz tevi? Un lūdzies, lai Dievs piešķir "atgriešanās augļus" - tas ir, patiesas pārmaiņas dzīvē.
Linkir ko teikt?

Comments:
From:[info]fanija
Date:1. Aprīlis 2010 - 13:09
(Link)
ak vai!! un ko nu?:)
From:[info]zuzanna
Date:1. Aprīlis 2010 - 13:53
(Link)
Nezinu kurā posmā Tu esi, bet principā nožēlot to, kas nožēlojams, un saņemt piedošanu! :)
From:[info]fanija
Date:1. Aprīlis 2010 - 13:56
(Link)
un pēc tam turpinām visu ierastā garā līdz nākamai nožēlošanai?:)
From:[info]zuzanna
Date:1. Aprīlis 2010 - 13:59
(Link)
Nu nē taču! Pēdējā rindkopā viss uzrakstīts - tad lūdzamies un strādājām pie pārmaiņām!

hackers counter system