Zum -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Augusts 5., 2018


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:58
Laiks beizot normalizeejies, nav vair tik karsts. Izeju no muusu ielinjas, tad zip pa kafejniicu ielinju, pat ieksaa raaveji veel taadi ne seviskji aktiivi. Tad pa teisno paari tramvaja straasei un piecas minutes liidz laukumam. Dodos paari, mieriigi fotograafeeju veestures piemineklus, lasu paskaidrojumus. Vispirms eegjiptes kolonna, tad bronzas Romas kolonna, tad atkla Roma. Tirdznieciibas akadeemija, viss tik senatniigs un iipass. Domaju, tur taada smuka ielinja, kur vakaraa bijaam paeest, jaapaskataas, kas taalaak. Ielinja sliecas uz Bosfora pusi, beidzot esmu atradusi koka arhitektuuru. Mazu kraasaini naminji, viesniicinjas. Paejos veel taalaak. Smuks veikals. Visaada veida tjibateikas.
Hmm, izlasu ka galerija. Iesu apstiities. Ieeju. Saaku peetiit lakatus, cepuriites. Cilveku tikpat kaa nav. Pienaak viens paardeveejs. Es saku, ka tikai paskatiities. Laipni paiet malaa. Tad pienaak gars jauneklis, taas esot no Tadzikijas, bet valkaajot tikai viiriesi. Ak sitaa. Nu labi. Saakam sarunu par izsuvumiem un rakstiem. Tas turcija, tas Uzbekija un tamliidziigi. Viss taads skaists un eksotiks. Blakus galerijaa esot veel daudz skaitaak. Pablenzu pulkstenii, veel pustunda laika ir. Ies pastisies.
Galerija varena, atkla uzcelta uz senaas Romas pagrabiem, ieejas durvju griida stiklaa, apaksaa kolonnas un melnas velves. Speros tik paari, va tad stikla griidas nav redzeetas. galerijaa taads skaist, gleznas un gobaleeni. Skatamies, peetam. Lai naakot augsaa tur veel ir ko skaitaak. Pablenzu pulkstenii, nemaz negribas raapties pa taam trepeem. Jauneklis jau uzjozis. Es staavu lejaa un gudroju, kaa pieklaajiigi atvadiities. Citi paardeveeji mani vedina, lai tik ejot. Nu, uzeju.
Tur pavisam smuki. Piegreizamais galds, apaksaa ziidi un katuuni fantastiskos rakstos. Uz plecinjiem burviigas dazaadu gadsimta kleitas maigos tonjos. Vinji peec veciem modeljiem jaunus gatavojot. Tik fantastiski teerpi, skatos muti paveerusi. Veinu jaunietis izvelk. Luuk. Zils tafts vienaa zeltaa. Es vspaar bez teksta.
Man truukst vaardu, cik skaiti, nocukstu. Jauneklis sajusmaa: uz pakaramaa nav nav tas. Lai uzmeerot. Vai nebuus par lielu, es saubos. Nee, nee vins arii gribot kaa staav. Nu, labi. Aizlienu tikli aiz pakaramajiem, uzvelku. Kleita sver vairaakus kg. Saprotu, kaapeec aristokraatiem vajadzeeja geerbejus. Kleita viena, bet it kaa divaas dalaas, bet skats labs, kaut arii dereetu veel daudz apaliigaakam cilvekam. Kaut kaa tas modelis un stingrais audums dod iespeju to valkaat vairaakam paaudzeem. Calis mani fotograafee, paluudz manu telefonu un arii nofotograafee. Es samulsusi, bet ar taadu kleitu jau nekur sprukt. Kleita dos iespeeju tikai leeni un ceeli parvietoties. Gudroju, vai izdosies vienai novilkt.

(4 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:5. Augusts 2018 - 15:17
(Link)
No tavies stāstiem es arī reiz sagribēšu to turku zemi apskatīt.
[User Picture]
From:[info]zum
Date:5. Augusts 2018 - 15:27
(Link)
Ar draugu tikai. Vai vismaz ar draudzeni. Par Istambulu varu dabuut labu informaaciju, it seviskji par mazaam kafejniicaam un teejniicaam, kur eed vairaak vieteejie. Loti garsiigi un leeti.
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:5. Augusts 2018 - 15:33
(Link)
No Ēģiptes vēl esmu iemācījusies, ka variants ir maksimāli apsegties - līdz potītēm, līdz plaukstām, lakatu galvā. Tad uzreiz mierīgāk, mazāk piesienas.
[User Picture]
From:[info]zum
Date:5. Augusts 2018 - 20:53
(Link)
Es gāju mosejas lakatā un svārkos, bez kurpēm. Man bija līdzi. Bet man ne pratā neienāca, ka, lai ieietu bodē man būru jāsien lakats. Saka gan, ka pēdējos gados Turcija ir ļoti mainījusies un ne rietumu virzienā.

> Go to Top
Sviesta Ciba