Zum -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Jūnijs 18., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:41
Hamburga ir vienmēr bijusi daudznacionāla, tāpēc attieksme pret iebraucējiem ir daudz tolerantāka, kā citur Vācijā. Ir dažas mošejas, bet tas nekādas neērtibas nesagādā. Kristieši gan reiz sāka brēkāt, kad musulmaņi pieteicās nopirkt baznīcu, kuru kristieši nevareja uzturēt. Īsti nezinu, kā tur beidzās. Diez vai musulmaņiem tā tika.
Uz laukiem ir drusku savadāk. Mūsu ciematā vienīgais daudzdzīvokļu namiņš arī atdots bēgļiem. Viņi uzvedas pieklājīgi, pat bikli. Vietējie lauķi gan viņus aprunā, bet normas robežās, jo īsti nav par ko. Krietns, konservatīvs vācietis jau viņus negrib, bet Vācijai nav ar ko aizbildināties, jo diezgan liela daļa ieņēmumu nāk no ieroču rūpniecības, un, kaut arī it kā jau ieročus pārdot tikai "pareizajai" pusei, tiem ir tendence kaut kādīgi nonākt arī nepareizajā pusē. Protams, ka bēg ne tikai no bailem tikt nogalinātiem. Bet arī tāpēc... Un tad paliek ļoti šķērmi, ka kāds sāk kladzināt: Mēs negribam, mums pašiem maz!

(3 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]juuuda
Date:20. Jūnijs 2015 - 18:15
(Link)
lauķi? nekladzina jau tikai dēļ "pašiem maz". diez vai var vācu pensionāram, varbūt visu dzīvi vienā vietā nodzīvojušam, pieprasīt dabiski priecāties par apstākli, ka viņa mīļajā ciemā, kur varbūt divreiz dienā kursē autobuss uz ārpasauli, diendienā bezdarbībā stāv bars ar jauniem vīriešiem. protams, ka viņam ir bail.
[User Picture]
From:[info]zum
Date:2. Jūlijs 2015 - 10:29
(Link)
Nu, es par latviešu kladzināšanu vairāk.
Mūsu lauķi no piehamburgas ciemata diezgan toleranti. Šur tur tālakos miestos gan dažas bēgļiem paredzētās ēkas ir mēģināts nodedzinat. Pārējie gan tad vaininiekus kaunina un paši kaunās, nez cik patiesi, cik tēloti.
Bet zin kā, ja tie jaunie vīrieši nīks bez darba, tad apkārtejie brēks: fui, slinķi! Bet, ja darbu sameklēs, tad apkartejie atkal brēks: viņi atņem mums darba vietas! Nekad nebūs labi.
[User Picture]
From:[info]juuuda
Date:5. Jūlijs 2015 - 21:42
(Link)
tā publika, kas šitādus tekstus brēc, tak ir labi zināma. diemžēl ir tā, ka šis jautājums pasniegts kā pilnīgi melnbalta bilde > vai nu tu esi labais par un bēgļi sind willkommen, re, kur mums matrači un segas, vai arī tu esi ļaunais pret un līdz ar to uzreiz nacists piedevām. ļoti liela daļa adekvātu cilvju, kas nebrēc, un ir principā par, labprāt izteiktos par šo problēmu plašāk, piemēram, cik esmu dzirdējusi, pie mums te vietējie novēro, kā willkomenie bēgļi aizdirš parku un apkārtni, ka nabaga bēgļiem ir kruti viedtālruņi un botas, ka notiek patērēšana un dzeršana uz pilnu klapi. tas lej ūdeni ne tikai uz visu to idiotu dzirnavām, bet arī adekvātajiem ļaužiem nav nekāda prieka to redzēt un parādās "sliktākas domiņas".

> Go to Top
Sviesta Ciba