Depresīva troļļa piezīmes - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Feb. 2nd, 2023|10:09 pm

hedera
Manas kā alkohola cienītājas jūtas ar šito nevar aizskart, jo es tā kā nekad neesmu domājusi, ka alko būtu kaut kas labs un veselīgs, vai ka LV nebūtu plaši izplatīta alkoholisma problēma. Taču manas kā statistikas metodes cienītājas jūtas gan aizskar šādi grafiki, kuros iespējamie mainīgie ir jau tik nepārskatāmi daudz, ka jautājumu vairāk kā atbilžu. Nu nevari tu salīdzināt, ko kuras valsts vidējam iedzīvotājam nozīmē "5% mājsaimniecības izdevumu", ja par naudu, ko LV galvaspilsētā tu vari noīrēt šiku dzīvokli centrā, citas valsts galvaspilsētā knapi varēsi atļauties sūdīgu istabu guļamrajonā. Tas ir ar atrunu, ja visās valstīs izpratne par "mājsaimniecības izdevumi" ir pielīdzināma. Tas ir ar atrunu, ja LV u.c. Austrumeiropas valstu ēnu ekonomika tiek ņemta vērā aprēķinos. Tas ir ar atrunu, .. ai, es ceru, ka saprati, kādēļ man par šo grafiku raustās plakstiņš.
Otrs grafiks ar alko vienībām litros uz galviņu gadā tomēr labāk parāda reālo situāciju ar alko patēriņu katrā valstī. Un tur arī redzams, ka LV ir pirmajā* vietā, taču pārējais tops izskatās krietni citādāks, un LV izrāviens neizskatās tik dramatisks, kā šajā grafikā.

*Par to, ka LV bija pirmajā vietā 2019.g. es bišku paguglēju un redzēju citus grafikus, kur bija minēta Čehija kā pirmajā vietā ar vēl lielāku patēriņu un LV otrajā vietā ar nedaudz mazāku patēriņu ka šajā grafikā. Bet man tas nešķita tik būtiski, lai par to kasītos, jo te atmosfēra tik pat reliģioza kā ar AES diskusijām, kur jūtiņas kļūst svarīgākas par datiem un argumentiem.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.