Depresīva troļļa piezīmes - Par labturību fermās. [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par labturību fermās. [Jun. 8th, 2022|03:06 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"bet vai "dzīvnieki necieš" = labturība? ļoti diskutabls jautājums.
ir tāda lieta kā piecas brīvības - brīvība no slāpēm, izsalkuma, brīvība no diskomforta apkārtējās vides dēļ, brīvība no sāpēm, ievainojumiem, slimībām, brīvība no garīgā stresa un bailēm un brīvība izpaust sugai raksturīgo uzvedību.
piemēram, ir atļauts govis turēt piesieti. kāda viņām iespēja izpaust sugai raksutrīgo uzvedību? (un pat ja nav piesietas, šis jautājums arī ir ļoti diskutabls). vai ir nodrošināta brīvība no diskomforta apkārtējās vides dēļ? no sliktiem laikapstākļiem varbūt jā, bet kā ir ar, piemēram, pakaišu daudzumu un tīrību? vai guļvieta pietiekami gara? mūsu fermeriem vēl aizvien ļoti patīk turēt holšteinas govis tādās novietnēs, kas paredzētas LV brūnajām govīm, kas ir daudz mazākas. Un ja viņas tur nepareizās guļvietās, vai ir pasargātas no sāpēm un ievainojumiem? un labi, pieņemsim, govis tur neviens nesit, kopēji ir jauki, bet vai viņas neizjūt garīgo stresu pēc tam, kad viņām piedzimst teļš un tas tiek ielikts tačkā un aizvests?
ir ļoti daudz nianses, kas veido labturību. tas, ka ir ierakstīts kaut kas likumā (tas, protams, ir jāievēro, jo tas ir likums), tas uzreiz vēl negarantē, ka dzīvnieks nepiedzīvo ciešanas.
un tā kontrole, ko tu pieminēji.. arī nu tā, so-so notiek brīžiem :D pvd inspektori daudz kam piever acis."
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]apokaplis
Date:June 9th, 2022 - 01:19 am
(Link)
beidz muļķot sevi ar fantāzijām, ka latvijas likumdevējiem lopu labklājība interesē kaut tuvu tik daudz, cik dzīvnieku produkcijas eksportiespējas un konkurētspēja vietējā tirgū ar importu.

ielaižoties diskusijās ar nespeciālistiem, netehnologiem u.c. interneta mobilajām mistkastēm, par to kā likumdošana ir par lopu labklājību, tu degradē sevi līdz daunismam un pēc definīcijas ielaidies ar troļļiem.

kā piemēru vienmēr atceries, ka liegumu dīrāt kažokzvērus dzīvus panāca tikumspiedzēji, nevis MK raizes par dzīvnieku labklājību
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:June 9th, 2022 - 08:51 am
(Link)
protams, ka lielākajai daļai neinteresē, es ar viņiem parunājos, kad sēdēju būrī. bet dažiem tomēr rūp. ja nevienam likumdevējam nerūpētu, tad dīrātu tos nabagus arī pēc 26. gada.
jāturpina spiegt.
1 dienu dažas stundas būrī sēdēt nebija nemaz tik grūti.

[User Picture]
From:[info]apokaplis
Date:June 9th, 2022 - 09:13 pm
(Link)
atminos vēl "neseno pagātni", kad latvānijā mēģināja legalizēt reliģisko kaušanu. sava daļa saijmas bija par ar visām četrām ķepām. pret bija tie, kas baidījās tautas islamofobisko reakciju. vai nu b12 deficīts dara savu, vai arī neatminos nekādas runas par to ka ar likumdošanu būtu jāsaudzē lopi.

cik gan aptaurētam jābūt, lai ar vienu elpas vilcienu kviektu, ka valdība ir nekompetenta, jo neceļ pareizās spēkstacijas, bet ar nākamo pūtienu aģitētu, ka valdība kompetenti izstrādā likumdošanu, kas pasargā dzīvnieku labsajūtu
From:(Anonymous)
Date:June 9th, 2022 - 11:51 pm
(Link)
Ir anonīmas balsis, kas Tevi lasa.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:June 10th, 2022 - 09:08 am
(Link)
(: