Depresīva troļļa piezīmes - [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 5th, 2021|08:52 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:April 6th, 2021 - 11:18 am
(Link)
es neesmu vegāns. vegānisms ir dzīvesveids un daudziem lamuvārds.

esmu par resursu nešķērdēšanu, lopkopība ir gandrīz lielākais šķērdētājs, kurā piedalās ļoti lielais vairums.

augu bāze ir pārliecinoši veselīgāka par ierasto rietumu diētu, kurā dominē dzīvnieku izcelsmes tauki un proteīni, un ļoti trūkst šķiedrvielu. esmu pilnīgi pārliecināts, ka vislabprātāk mūsu organisms kā enerģiju izmanto ogļhidrātus, kuru gaļā nav. tas viss mani ir ļoti pārliecinājis un turpina pārliecināt, jo nekad tik labi neesmu fiziski juties. tam, protams, var nepiekrist, bet švaki ar argumentiem.
From:[info]antiprojekcija
Date:April 6th, 2021 - 11:47 am
(Link)
Par nešķērdēšanu piekrītu, tikai saku, ka tas daudzus, diemžēl, arī nepārliecina. Patiesībā, kad sāc runāt par ekoloģiju, joprojām vēl daudziem tas izsauc tādas pašas reakcijas kā gaļas neēšana.

Par diētu - kas gan nav veselīgāks par ierasto diētu? Taču tā, man liekas, ir pārāk zema latiņa - cilvēki, kas maina diētu dēļ veselības apsvērumiem, parasti skatās uz optimālo variantu, un tur parasti iesaka variācijas par tēmu Vidusjūras diēta, jūras veltes vai kaut kādas specializētās diētas. Nesaku, ka tīri augos balstīta diēta ir īpaši sliktāka, taču tā ir sarežģītāka, un nepierastāka.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:April 6th, 2021 - 11:56 am
(Link)
piekrītu par nepierasti. nepiekrītu par sarežģiti. tas tikai tā sākumā šķiet. jūras veltes jau sen nav nekas labs. okeāni pilni ar mikroplastmasu un citu piesārņojumu. man patīk ironizēt, ka jāēd zivis, lai uzturētu pietiekamu dzīvsudraba līmeni organismā.
kopš sāku intereseties par diētām, esmu šokā cik daudzi itkā vispārzināmi fakti ir absolūti miti.

es to (ierasto rietumu diētu) tomēr redzu kā nelāgus kultūrvesturiski veidojušos ieradumus, kurus var mainīt.
From:[info]antiprojekcija
Date:April 6th, 2021 - 12:33 pm
(Link)
Kad ir laiks gatavot, tad es arī neizjūtu, ka augu receptes būtu sarežģītākas nekā ar gaļu, drīzāk otrādi. Tomēr, jebkura gatavošana ir pavisam cits piepūles ieguldījums, nekā paņemt kaut ko pusgatavu. Savukārt, ar pusgatavo augu pārtiku pagaidām ir pašvaki - pamatā vairāk kā tādas piedevas. Ja grib atteikties no siera/olām, tad pavisam švaki.

Pret to ieradumu mainīšanu ir veselas milzīgas industrijas ar lieliem reklāmas budžetiem. Pagaidām tos mainīt ir relatīvi elitāra izvēle, kas prasa paša darbu un spēkus.