Depresīva troļļa piezīmes - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
zazis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Aug. 16th, 2020|08:46 am

pavisam
1) Tie, kas nebrauc ar velo pa Rīgu - kā gājēji, tā šoferi, nezina, ka tā vai šitā velojosla nav izbraucama. Viņi redz velosipēdistu, kurš mauc pa brauktuvi, kaut blakus ir velojosla. Minu no zila gaisa, ka velojoslas top uz brauktuvju rēķina. Šoferis stāv ilgākā korķī, jo braucamo joslu skaits samazināts/sašaurināts un tad šo joslu aizņem velobraucējs, kas izvairās no durvju virinātājiem. IESPĒJAMS tas sanikno, par ko tas tā vai citādi izrāda savas dusmas. Par ko tam noloka spoguļus.
2) Tas, kurš atrauj durvis (kā var redzēt, ka tīšām, grūti saprast) vēlas salauzt auto durvis, lai kādu par spīti (?) satraumētu. Iespējams, runa par kādu diagnozi vai neuzmanību. Jebkurā gadījumā, ja katra avārijas situācija radītu izmaiņas braukšanas manierē, ielas kļūtu neizbraucamas. Ja kāds ar auto brauks pa vidu divām joslām, jo reiz tam no sānielas kāds gandrīz uzbrauca virsū, domāju, ka pārējie nesapratīs un taurēs kā idioti.
3) Vai ar 3-4 gadīgu bērnu ir jābrauc pa ielām, labi zinot situāciju tajās? Katra paša lēmums. Līdzīgi kā stumt ratiņus uz pārejas nepaskatoties ne pa labi, ne kreisi. Jā, viņai ir priekšroka. Cerams, tas mierinās ja auto notiks kļūme un nevarēs nobremzēt. Esmu dabūjusi ar velosipēdu ceļos no mazā braucēja, nav diezko patīkami. Nebija tīšām. Vai tāds var 100% kontrolēt braucamo visās situācijās? Atkal jau katra paša spriedums.
4) VEF tilts? Pretīgākais tilts ever. Bet man kā gājējam goda vārds līdz brošai bija tā zvanīšanās. Jā jā, viņi tikai brīdina par tuvošanos, bet kāpēc tad man ir jājūtās kā Indijas govij Ņujorkas ielās, ja ietve ir pusotru cilvēku plata?! Kāp nost un stum manis pēc. Ja uz ietves man ir priekšroka, iebāz to savu zvaniņu, kur saule neiespīd.

Vajag rakstīt sūdzības iestēdēm, ka velojoslas nav braucamas. Kaut vai Bez tabu. Spert pa riteni, locīt spoguļus, tīšām raut durvis vaļā, spiest nost no ielas, pīpināt stāvošā satiksmē - tie visi ir pārkāpumi un neviens nav labāks par otru, un absolūti neko nerisina.
Likumi ir jāievēro, pat tie, kas nepatīk.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.